Česká ministerka spravodlivosti Válková končí

TASR
10.2.2015 16:57

Ministerka spravodlivosti ČR Helena Válková oznámila písomne svoju rezignáciu. Vo funkcii skončí k 1. marcu 2015. Informovali o tom české elektronické médiá.

Česká ministerka spravodlivosti Válková končí
ČTK

Ako uviedol predseda hnutia ANO Andrej Babiš, šéfka rezortu spravodlivosti ho už pri nástupe do funkcie informovala, že by túto prácu nechcela vykonávať dlhší čas. V konečnom dôsledku však ide o jej rozhodnutie, ktoré hnutie rešpektuje, vyplynulo z jeho slov.

Špekulácie o prípadnom odvolaní Válkovej líder hnutia odmietol a poďakoval sa odstupujúcej ministerke za vykonanú prácu. Napriek údajne malej razantnosti pedagogičky, odborníčky na trestné právo, Andrej Babiš  zdôraznil,  že sa snažila rezort riadiť čo najlepšie a za ostatnými kolegami z vlády nezaostávala.

Nástupcom Válkovej, ktorej zámer pôsobiť v bezpečnostnom a ústavnoprávnom výbore parlamentu jednoznačne podporili poslanci z frakcie hnutia ANO, by sa podľa šéfa tohto subjektu mal stať jej doterajší námestník Robert Pelikán.
Demisiu Válkovej už dostal a vzal na vedomie český premiér Bohuslav Sobotka.

Samotná odstupujúca ministerka mala rezignáciu oznámiť už včera, celý harmonogram však narušilo jej ochorenie, s ktorým skončila v nemocnici.  Už po pondelkovom prijatí u prezidenta ČR Miloša Zemana  sa sťažovala, že má asi zápal pľúc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok