Banská Bystrica porazila Skalicu 4:1

TA3, SITA
6.1.2012 22:17

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Hostia mohli otvoriť skóre už v 13. sekunde, Hruška nahodil puk od modrej a pred Chorošunom ho tečoval nikým nekrytý a osamotený Školiak, netrafil však bránku. Domáci sa ujali vedenia kurióznym gólom na konci druhej minúty. Jokila nahodil puk od červenej čiary, Lakosil išiel za ním na zadný mantinel, ale zle sa odrazil a pred prázdnou bránkou sa ocitol Nemček, ktorý už nemal problém trafiť prekvapujúci puk pred ním medzi opustené žrde - 1:0. V 4. min sa pekným individuálnym prienikom prezentoval Kristoffersson, dostal sa až pred Lakosila, ktorý išiel na ľad, ale švédsky útočník v službách HC 05 nenadvihol puk. O minútu neskôr hrala Skalica presilovku a v nej ležérne zakončoval Školiak. V 15. minúte ho napodobnil domáci Hvila taktiež v presilovke, aj on mal prázdnu bránku, ale zbytočne si spracovával puk a neskoro vystrelil. V početnej výhode sa ocitli v dobrých šanciach aj Kokavec a Heizer, no skórovať sa podarilo až v 19. min aktívnemu Kristofferssonovi, ktorý Lakosila prestrelil tvrdou strelou po ľade - 2:0. Tretí gól mal v závere prvej tretiny na hokejke Jokila, zblízka sa nepresadil a rovnako bol tento hokejista neúspešný aj na začiatku druhej tretiny, taktiež v bránkovisku neprekonal Lakosila.

Domáci tlačili hostí v druhej tretine, mali aktivitu i príležitosti, najväčšiu v 25. min Hvila. Skaličania však predviedli z ničoho nič rýchlu akciu, v 28. min Pálffy z pravej strany ideálne prihral puk Školiakovi a ten z ľavej strany mieril bez prípravy a presne - 2:1. V polovici zápasu mohli Banskobystričania zvýšiť vedenie v presilovke, ale Kristoffersson a Cuník recept na skalického brankára nenašli. V 35. min po Marcinekovej prihrávke neuspel zblízka ani Heizer. Na opačnej strane sa nečakanou strelou prezentoval Hruška a takmer prekvapil Chorošuna. V závere druhého dejstva hrala Banská Bystrica presilovku štyroch proti trom, Češík bol sám pred Lakosilom, ale zle zakončoval.

V tretej tretine úradovala dvojica Hvila - Jokila. Najprv v 45. min poslal fínsky útočník krížnu prihrávku z pravej strany na ľavú Hvilovi a ten bez prípravy v presilovke namieril presne - 3:1. V 57. min si títo hráči spoluprácu vymenili, keď Hvila vystrelil spoza kruhu a Jokila sklepol puk pred Lakosilom - 4:1. Skaličania sa prezentovali málo početnou streľbou, ale mohli zdramatizovať vývoj v 56. min , teda ešte pred štvrtým gólom Banskej Bystrice, no Školiak a Višňovský nenašli recept na Chorošuna.

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Góly: 2. F. Nemček (Jokila, Bambúch), 19. Kristoffersson (Kubka), 45. Hvila (Jokila, T. Hričina), 57. Jokila (Hvila, T. Hričina) - 28. R. Školiak (Pálffy, J. Hruška) 
Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Gavalier, Smrek, 2155 divákov 

Zostavy: 
Banská Bystrica: Chorošun - Kubka, M. Grman, Cunik, Cebák, Brňák, Bambúch, Beňa, P. Huba - Kristoffersson, Heizer, M. Kokavec - T. Hričina, Jokila, Hvila - Marcinek, Češík, F. Nemček - Lamper, J. Petro, Kamzík 
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, Jaborník, I. Jankovič, Gula, T. Magušin, Srnec - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, T. Višňovský, Lušňák - Kutálek, Holovič, M. Šátek - J. Jurík, T. Mikúš, Klejna 

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Naštartoval nás náhodný gól Nemčeka a od tejto chvíle sme dostali krídla. Hráči korčuľovali, boli sme všade, piati sme útočili a piati bránili. Ošemetné situácie dokázal vyriešiť brankár Chorošun. Až štvrtý gól nás upokojil a odvtedy sme verili, že zvíťazíme. Chlapci odohrali najlepší zápas na domácom ľade v tejto sezóne, za čo im patrí vďaka." 
Peter Oremus (tréner Skalice): "Prezentovali sme sa slabou agresivitou v útočnom pásme a nízkou početnosťou striel. S jedným gólom sa zápas nevyhráva. My sme dovolili Banskobystričanom vytvárať si šance. V ostatných zápasoch nám chýba efektivita v útočnom pásme a v tomto vidím aj hlavnú pričinu dnešnej prehry."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok