O víťazstve Martina nad Banskou Bystricou rozhodli až samostatné nájazdy

SITA
3.1.2012 21:00

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 5:4 po sam. nájazdoch (4:0, 0:4, 0:0 - 0:0, 1:0).

O víťazstve Martina nad Banskou Bystricou rozhodli až samostatné nájazdy
TA3

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 35. kolo:

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 5:4 po sam. nájazdoch (4:0, 0:4, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 13. Brcko (Drgoň, Galamboš), 16. Macejka (M. Sobota, Miroslav Ižvolt), 18. V. Škoda (Šišovský, Kriška), 19. Macejka (M. Sobota, Vartovník), rozhodujúci sam. nájazd premenil V. Škoda - 26. F. Nemček (Marcinek, Češík), 31. Češík (Marcinek), 34. Jokila (Hvila), 38. M. Kokavec (Heizer, Cebák)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Rovenský, Snášel, 2000 divákov

Zostavy:
Martin: M. Šimko - Drgoň, Brcko, Matejka, M. Výborný, Zukal, Vartovník - J. Markovič, Galamboš, Michal Važan - Kriška, V. Škoda, Šišovský - Macejka, Miroslav Ižvolt, M. Sobota - J. Cíger, Themár, Škumát
Banská Bystrica: Chorošun (19. Kostúr) - Cunik, Cebák, Beňa, M. Grman, Bambúch, Kubka, Brňák, P. Huba - Hvila, Jokila, T. Hričina - M. Kokavec, Heizer, Kristoffersson - Marcinek, Češík, F. Nemček - Lunter, J. Petro, Lamper

Obaja súperi začali dôležitý zápas o ôsme miesto opatrne. Prvú vážnejšiu príležitosť mal v oslabení Škoda, ale Chorošuna neprekvapil. Skóre otvoril Brcko v 13. min, keď za 18 sekúnd zužitkoval prvú martinskú presilovku a odštartoval gólostroj "kosačiek" v prvej tretine. V 16. min sa presadil Macejka a o dve minúty premenil svoju tretiu šancu Škoda. Potom si zobral tréner hostí Milan Staš oddychový čas, ale ani to jeho zverencom nepomohlo, lebo už o 42 sekúnd dal gólovú bodku za prvou časťou opäť Macejka - 4:0. Chorošuna potom vystriedal v bránke Kostúr.

V druhej tretine sa obraz hry zmenil. "Barani" sa prebrali z knokautu, začali lepšie korčuľovať a zrazu ich bol plný ľad. Záchranné koleso im hodil na začiatku druhej tretiny Nemček znížením na 1:4. Keď sa v polovici zápasu presadil Češík a po ňom v 34. min Jokila v presilovke, opäť bolo o čo hrať. V 46. min sa naskytla Banskobystričanom veľká príležitosť vyrovnať skóre. Sedemdesiatjedensekundovú presilovku o dvoch hráčov ešte nevyužili, ale v hre piatich proti štyrom vyrovnal Kokavec - 4:4.

V tretej tretine hrali obaja súperi zodpovednejšie v defenzíve a čakali na chybu súpera. Šancí už bolo ako šafranu, a tak sa zápas posunul do predĺženia. V poslednej sekunde nadstaveného času nedorazil Výborný puk do Kostúrovej bránky. O víťazovi rozhodli samostatné nájazdy. V nich zariadil V. Škoda triumf Martina po jedenástich prehrách v rade.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "V zaujímavom stretnutí nám v I. tretine vyšlo všetko, na čo sme siahli. Myslel som si, že sa k nám opäť vrátilo šťastie, ktoré sme mali počas našej sedemzápasovej víťaznej série. Žiaľ, v druhej časti sme prestali korčuľovať, boli sme málo dôrazní a dva góly v oslabení dostali súpera do hry. Chcel by som vyzdvihnúť našich obrancov, ktorí sa po zranení vrátili do hry. Prišli sme však o ďalšieho obrancu Mareka Zukala."

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Chceli sme nadviazať na predchádzajúci duel v Poprade, ale vstup sme mali katastrofálny. Súper hral priamočiaro agresívne a bol efektívny v koncovke. Po dohovore počas prestávky prišlo na ľad úplne iné mužstvo. Začali sme hrať agresívnejšie, lepšie sme korčuľovali a skóre sme vyrovnali. Vo svojej kariére si nepamätám, že by moje mužstvo dokázalo vyrovnať z 0:4 na 4:4. Škoda, že sme nevyužili psychickú výhodu, ktorá sa dostala na naše hokejky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok