Slovan si na domácom ľade poradil s Nitrou 4:3

SITA
2.12.2011 22:05

HC Slovan Bratislava - HK Nitra 4:3 (1:0, 1:1, 2:2).

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 26. kolo:

HC Slovan Bratislava - HK Nitra 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)
Góly: 7. Presinger (D. Skokan, I. Ďatelinka), 23. Lipiansky (Bulík), 44. P. Frühauf (Dobroň, M. Bakoš), 48. M. Bartánus (D. Skokan, D. Buc) - 22. Rais (M. Štefanka, Ďurák), 41. H. Ručkay (M. Hruška, Valčák), 43. Fojtík (H. Ručkay)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Konrád 10 min za nešp. správanie, Švarný, Šatan - M. Bača (všetci 5+DKZ za bitku), Hrnka 5+DKZ za seknutie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Šefčík, Výleta, 3854 divákov

Zostavy:
Slovan: Konrád - Dobroň, Bohunický, Švarný, Jass, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Štajnoch - Preisinger, Kukumberg, D. Skokan - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - M. Bartánus, Bulík, M. Bakoš - A. Kudrna, D. Buc, M. Sloboda
Nitra: Šimboch - M. Bača, M. Hruška, Rais, Ďurák, Pavol Gurčík, Hrudík, König, Kružík - Fojtík, Valčák, H. Ručkay - Martin Segľa, M. Štefanka, G. Saliji - P. Barinka, Hrnka, Kluka - Jasinský, Piačka, Šumichrast

Favorizovaný Slovan začal aktívne, postupne svoje šance nepremenili Šatan, A. Kudrna ani Kukumberg. Presadil sa až v 7. min M. Preisinger, ktorý dopravil odrazený puk za Šimbocha - 1:0. Záver úvodného dejstva sa niesol v nervóznom duchu. V 18. min sa rovnako ako začiatkom októbra pobili Šatan s M. Bačom, za čo obaja dostali trest do konca zápasu. Rovnako dopadli aj ďalší bitkár Švarný. Ešte pred prvou sirénou putoval predčasne pod sprchy aj hosťujúci Hrnka za seknutie.

Nitra vyrovnala v 22. min, keď obranca Rais po prihrávke M. Štefanku prestrelil gólmana Konráda. Slovan však bojoval a o minútu neskôr už viedol, odrazenú strelu Bulíka poslal do nitrianskej bránky skúsený Lipiansky. V 32. min nepremenil D. Skokan trestné strieľanie, keď trafil iba žŕdku Šimbochovej bránky. Neuspel ani L. Hudáček, ktorý sa pokúsil prekvapiť gólmana hostí spoza bránky.

Nitre sa podarilo opäť vyrovnať už v 23. sekunde tretieho dejstva, H. Ručkay spoza kruhov prekvapil Konráda - 2:2. V 43. min hostia viedli presným zásahom Fojtíka, ktorého nahodený puk skončil za prekvapeným brankárom domácich. O minútu neskôr vyrovnal obranca Peter Frühauf, ktorý od modrej čiary našiel medzeru medzi betónmi Šimbocha. Rozhodnutie priniesol gól M. Bartánusa v 48. min, ktorý sa najlepšie zorientoval pred hosťujúcou bránkou. Nitra sa v závere pokúšala vyrovnať v hre bez brankára, ale Slovan si už tri body ustrážil.

Hlasy:
Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Začali sme trochu vlažne, po tom incidente to bolo trocha nervózne. Nevyužili sme naše možnosti vrátane trestného strieľania. Ak by sme ich premenili, potom by to bolo pokojnejšie. Duel sme otočili najmä silou vôle."

Ján Jaško (tréner Nitry): "Slovan dal v prvej tretine, ktorá nebola z našej strany hokejovo dobrá, jeden gól. Potom duel ovplyvnila šarvátka. Dostali sme sa do hry, hrali jednoducho a prehusťovali stred. V tretej tretine sme získali vedenie, ale po tlaku Slovana nasledoval náš zbytočný faul a gól, ktorý domácich postavil na nohy."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok