V semifinále singlov Martikán a Slafkovský so suverénnym postupom

TASR
31.5.2014 12:22

O šesť medailových kolekcií sa bojovalo v sobotu na majstrovstvách Európy slalomárov na divokej vode vo Viedni. V individuálnych kategóriách sa vo Wasserarene pokúšali najskôr slovenskí singlisti a kajakári o postup do finále a singlisti naplnili očakávania v semifinálovej jazde bezchybne.

V semifinále singlov Martikán a Slafkovský so suverénnym postupom
TASR

Z druhej priečky postúpil do 10-členného popoludňajšieho finále Michal Martikán a Alexander Slafkovský z tretej, keď lepší od nich bol len Nemec Sideris Tasiadis.

Na nemennej trati, ktorú si už odskúšali slalomári v kvalifikácii, zostalo 23 bránok, zmenilo sa však počasie. Vyjasnilo sa, oteplilo a aj keď vietor s vyše 5 m/s občas bránky rozkýval, problémy narobili menej ako deň predtým. V singloch Michal Martikán zvládol semifinále s istotou, s časom pod 90 sekúnd hneď v cieli vedel, že postúpil. Víťaz kvalifikácie Alexander Slafkovský 20-členné semifinále uzatváral a aj on si ustrážil istotu pádlovania. Aj keď si pripísal na 4. bránke dve trestné sekundy, dosiahol čas, ktorý bol najlepší zo všetkých a ako jediný ho stlačil pod 88 sekúnd.

Výsledky semifinále
C1 muži: 1. Sideris Tasiadis (Nem.) 89,62 (0), 2. Michal Martikán 89,86 (0), 3. Alexander Slafkovský (obaja SR) 89,88 (2)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok