Lekári z UNB vo výpovednej lehote majú zdravotné problémy

TA3, SITA
30.11.2011 14:44

Aj Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) dnes rieši problém s nedostatkom lekárov. Ako uviedla hovorkyňa UNB Danica Lehocká, väčšina z tých, čo podali výpovede, dnes avizovala zdravotné problémy a absolvujú vyšetrenia.

"V tejto chvíli je zdravotná starostlivosť v univerzitnej nemocnici zabezpečená vzhľadom na potreby pacientov," tvrdí Lehocká. Situáciu podľa nej monitorujú v spolupráci so stálou službou, krajským operačným strediskom a permanentne komunikujú s bezpečnostnou radou. "V prípade, že si situácia vyžiada ďalšie opatrenia, máme predrokované v súčinnosti s ďalšími poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti v dosahu presmerovávanie pacientov," informovala Lehocká. Zatiaľ tak podľa nej nemuseli urobiť, ale už majú pripravené opatrenia napríklad pre urológiu na Kramároch, odkiaľ by pacienti išli do Ružinova a na Antolskú. K takémuto kroku pristúpia, až situácia bude vážnejšia.

Vláda sa v pondelok pre hromadné výpovede lekárov rozhodla schváliť vyhlásenie núdzového stavu. Lekárske odborové združenie žiada prostredníctvom hromadných výpovedí presadenie štyroch požiadaviek, dodržiavanie Zákonníka práce, zmenu systému financovania zdravotníctva, zastavenie transformácie nemocníc a zvýšenie platov zdravotníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok