Extrémistu Muzyčka nezabili vraj policajti, spáchal samovraždu

SITA
2.4.2014 16:51

Ukrajinský krajne pravicový extrémista Oleksandr Muzyčko (známy ako Biely Saša) nezahynul rukou policajta, ako sa pôvodne predpokladalo, ale spáchal samovraždu. V stredu o tom s odvolaním sa na závery vyšetrovania ukrajinského ministerstva vnútra informuje portál BBC.

Extrémistu Muzyčka nezabili vraj policajti, spáchal samovraždu
SITa/AP

Muzyčko sa strelil priamo do srdca vo chvíli, keď sa ho policajti po dolapení snažili zvaliť na zem a zabrániť mu v útoku. Ukrajinská extrémistická organizácia Pravý sektor, ktorej bol Muzyčko prominentným členom, sa chce za jeho smrť polícii pomstiť.

Muzyčka hľadaného pre podozrenia zo spáchania vojnových zločinov v Čečensku chytili ukrajinské špeciálne jednotky ešte koncom marca. Policajtom sa Muzyčko snažil utiecť cez okno miestneho podniku a údajne na nich začal strieľať. Tí paľbu opätovali a trafili ho do nohy.

Muzyčko tento mesiac prostredníctvom svojho videa na portáli YouTube obvinil ukrajinského generálneho prokurátora z toho, že ho chce dať zabiť, alebo predať ruským tajným službám. Na zoznam medzinárodne hľadaných osôb ho zaradili pre podozrenie, že sa podieľal na mučení a vraždách najmenej 20 ruských vojakov v Čečensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok