Kolář finišoval v Malajzii na 5. mieste

SITA
4.3.2014 09:29

Slovenský cyklista Michael Kolář aj v utorkovej 6. etape cyklistických pretekov Tour de Langkawi v Malajzii potvrdil, že v pelotóne podujatia patrí medzi najlepších šprintérov. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo finišoval po takmer 200 km medzi Melakou a Pontianom na 5. mieste.

Kolář finišoval v Malajzii na 5. mieste
SITA

Etapové prvenstvo si vybojoval Holanďan Kenny van Hummel. V celkovom poradí naďalej vedie Mirsamad Pourseyedi Golakhour z Iránu o osem sekúnd pred Merhawim Kudusom z Eritrey. Kolářovi patrí 93. priečka.

V bodovacej súťaži je Slovák tretí, za vedúcim Thomasom Rabouom zaostáva o dva body. "Dnes sme to mali veľmi dobre rozbehnuté, na poslednom kilometri sme to však pokašľali. Nechali sme sa zavrieť, čo bola škoda. Musel som potom vynaložiť veľké úsilie, aby som sa znova dostal na dobrú pozíciu. A v posledných metroch ma na okamih tiež uzavreli a potom už bolo neskoro. Napriek tomu som spokojný s výsledkami, pretože keď som odchádzal na preteky do Malajzie, nečakal som, že sa mi bude takto dariť. Je to však nesmierne náročné oproti tomu, na čo som bol doposiaľ zvyknutý. Vedenie tímu je spokojné a hovorí, že málokto má pri vstupe medzi profesionálov podobné výsledky. A ja verím, že budem naďalej napredovať," sprostredkoval slová 21-ročného cyklistu Michaela Kolářa po 6. etape v Malajzii mediálny manažér Jozef Korbel. 

Výsledky - cyklistické preteky Tour de Langkawi:
6. etapa (Melaka - Pontian, 199,1 km): 1. Kenny van Hummel (Hol.) Androni Giocattoli 4:29:46 h, 2. Aidis Kruopis (Litva) Orica GreenEdge, 3. Ken Hanson (USA) UnitedHealthcare, 4. Robert Förster (Nem.) UnitedHealtcare, 5. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo, 6. Francesco Chicchi (Tal.) Neri všetci čas ako víťaz 

Poradie po 6. etape: 1. Mirsamad Pourseyedi Golakhour (Irán) Tabriz Petrochemical 19:43:50 h, 2. Merhawi Kudus (Eritr.) MTN-Qhubeka +8 s, 3. Isaac Bolívar (Kol.) UnitedHealthcare +11, 4. Esteban Chaves (Kol.) Orica-GreenEdge +20, 5. Piotr Ignatenko (Rus.) Kaťuša +36, 6. Jacques Janse van Rensburg (JAR) MTN - Qhubeka +40, ... 93. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo +25:11 min.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok