Kličko: Ukrajinské bezpečnostné sily čakajú lustrácie

TASR TA3 SITA
24.2.2014 07:56

Všetky osoby zapletené do protiprávnych akcií budú potrestané a bezpečnostné sily čakajú lustrácie, oznámil líder ukrajinskej strany UDAR Vitalij Kličko v súvislosti s krvavými nepokojmi v krajine. Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS.

Kličko: Ukrajinské bezpečnostné sily čakajú lustrácie
SITA

"V prvom rade by sa mali vykonať lustrácie v bezpečnostných silách. Žiadne porušenie zákona nezostane nepotrestané. Som presvedčený, že tí ľudia, ktorí spôsobili krviprelievanie, desiatky mŕtvych a stovky zranených, sa nevyhnú trestu," konštatoval Kličko.

Reputácia bezpečnostný orgánov je podľa neho v tejto chvíli "zničená". "Potrvá dlhý čas, kým ju opäť získajú. Som presvedčený, že lustrácie by sa mali uskutočniť," dodal šéf strany UDAR.

Na Janukovyča vydali zatykač

Nový ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov pondelok informoval o vydaní oficiálneho zatykača na parlamentom zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča. Minister prostredníctvom svojho konta na internetovej sociálnej sieti Facebook oznámil, že exprezidenta začali vyšetrovať pre "minulotýždňovú hromadnú vraždu mierumilovných občanov". Odkazoval na protivládne nepokoje, ktoré si v Kyjeve vyžiadali desiatky obetí.

Podľa posledných informácií proruského lídra videli v nedeľu na Krymskom polostrove, no jeho súčasná poloha nie je známa. Avakov v nedeľu uviedol, že Janukovyč sa deň predtým pokúsil odletieť z Donecka do Ruska, čo mu však nebolo umožnené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok