Dukla Trenčín zvládla Poprad

SITA, TA3
15.12.2013 20:09

Obdiva tímy vstúpili do zápasu aktívne a snažili sa tlačiť pred bránku súpera. Trenčania sa ujali vedenia v 6. min, keď využili hrubicu v obrane hostí. Strelu Tomana ešte Popradčania zblokovali, no opakovaný pokus Hudeca skončil nad lapačkou Sidora - 1:0.

Hokej - Tipsport extraliga - 32. kolo - nedeľa:

Dukla Trenčín - HK Poprad 7:4 (4:0, 1:1, 2:3)
Góly: 6. D. Hudec (M. Toman), 6. T. Lipták (O. Rusnák, Pozník), 13. O. Mikula, 15. E. Bagin (F. Nemček), 27. M. Toman (Novajovský, O. Mikula), 52. O. Mikula (Šišovský), 54. O. Mikula (Troliga, Novajovský) - 29. A. Kroták (M. Paločko, S. Takáč), 49. Lapšanský (T. Sýkora), 56. Lapšanský (Štals), 58. T. Sýkora (Štals) 
Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: Troliga (Trenčín) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: D. Konc - Junek, Šefčík, 1058 divákov

Zostavy:

Trenčín: Lašák - M. Nemčík, Pozník, Novajovský, Čerešňák, E. Bednár, Bobček, E. Bagin, Ryzák - Kútny, O. Rusnák, Komínek - O. Mikula, Troliga, Šišovský - D. Hudec, M. Toman, J. Pardavý - Šimíček, F. Nemček, T. Lipták 
Poprad: Sidor - Drábek, Gaborčík, Fabian, Jáchym, Makovský, D. Šterbák - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - M. Nagy, Mlynarovič, Vaic - A. Kroták, S. Takáč, M. Paločko - Belluš, L. Paukovček

Obdiva tímy vstúpili do zápasu aktívne a snažili sa tlačiť pred bránku súpera. Trenčania sa ujali vedenia v 6. min, keď využili hrubicu v obrane hostí. Strelu Tomana ešte Popradčania zblokovali, no opakovaný pokus Hudeca skončil nad lapačkou Sidora - 1:0. O necelú minútu už bol rozdiel dvojgólový. Lipták strelou z druhého sledu prinútil trénera Jančušku k oddychovému času. Následne sa Dukle núkala šanca pridať gól v presilovej hre, Mikula však netrafil odkrytú bránku. V 13. min pridal vo vlastnom oslabení Mikula tretí gól - pomedzi betóny gólmana. O dve minúty skóroval strelou od modrej čiary Bagin - 4:0.

Hostia sa za nepriaznivého stavu nevzdávali a pokračovali v aktívnej hre. Takáč trafil žŕdku Lašákovej bránky a Krotákov pokus domáci gólman zlikvidoval hruďou. Dukla pridala piaty gól v presilovej hre. Novajovského puk tečoval Toman a všetko napokon potvrdil až videorozhodca. Minútu pred polovicou zápasu za Poprad znížil najskúsenejší hráč na ľade Kroták. Tento gól hostí nabudil, ale svoje miesto si vždy zastal Lašák.

Popradskú iskierku nádeje vykresal v 49. min Lapšanský, keď si vychutnal Lašáka. Tá však tlela iba tri minúty: Šišovského prihrávku z voleja využil Mikula. Ten istý hráč v 54. min zavŕšil hetrik, keď dorazil puk za dezorientovaného Sidora. Hosťom sa kuriózny gól podarilo streliť štyri minúty pred koncom, keď si Bagin nešťastne zrazil puk do vlastnej bránky - 7:3. Gólovú bodku za stretnutím pridal dorážkou na 7:4 Sýkora. 

Hlasy:
Milan Staš (tréner Trenčína): "Lepší úvod sme si ani nemohli priať. Štvorgólové vedenie však nezaručovalo víťazstvo. Po tomto náskoku sme sa zamerali na bránenie. Chvíľami nám to vychádzalo. O tri body sme bojovali do poslednej chvíle. Škoda, že sme si dojem zo zápasu pokazili dvoma lacnými gólmi v závere. Takéto duely sa musíme naučiť dohrávať. Chalanom patrí vďaka za predvedený výkon a aj za tri zlaté body do ďalších bojov o play-off."

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Dnešný zápas bol z našej strany veľmi zlý. Od začiatku nám chýbalo srdce, korčuľovanie a odhodlanie ako v stretnátí s Banskou Bystricou. Dopustili sme sa hrubých individuálnych chýb, práve nimi sme súpera posadili na koňa. Tí sa chytili šance a využili ju. Teší ma, že sme sa nezložili ani za vysoko nepriaznivého stavu a prikrášlili výsledok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok