Trenčín zvíťazil nad Piešťanmi po samostatných nájazdoch

TA3, SITA
8.12.2013 22:42

Pekný a dramatický hokej videli diváci v Piešťanoch, kde hosťujúci Trenčania dva razy prehrávali, no napokon dosiahli víťazstvo po nájazdoch.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 29. kolo:

ŠHK 37 Piešťany - Dukla Trenčín 3:4 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 5. Stupka (Holovič), 35. Holovič (Lušňák), 49. J. Ručkay (R. Filip, Lelkeš) - 3. Komínek (M. Nemčík, Bobček), 39. Troliga (Čerešňák, Šišovský), 56. F. Nemček (Šišovský, M. Nemčík), rozhodujúci sam. nájazd Troliga

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: Lušňák 10 min za nešp. správanie - Bobček 10 min za napadnutie zo zadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Jonák - Junek, Šefčík, 1667 divákov

Zostavy:

Piešťany: T. Tomek - Bučka, Cuník, Brňák, Biro, Drgoň, R. Filip, A. Hruška, Škadra - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - R. Lelkeš, Peško, J. Ručkay - Haring, Mišura, Románek

Trenčín: J. Lašák - M. Nemčík, Bobček, Novajovský, Čerešňák, M. Habšuda, E. Bagin, Bednár, Šimíček - Kútny, O. Rusnák, Komínek - O. Mikula, Troliga, Šišovský - M. Toman, F. Nemček, T. Klíma - D. Hudec, M. Hlinka, Buliš

Obe mužstvá dobre naladené po víťazstvách vonku z predchádzajúceho kola vstúpili do zápasu svižne. Už v 2. min mali hostia početnú výhodu, ktorú na začiatku 3. min využili Komínkom - 0:1. Vzápätí mohli domáci vyrovnať, ale Mišura nedosiahol na Románkovu prihrávku. Podarilo sa to v 5. min Stupkovi, keď sa spoza bránky natlačil do voľného priestoru pred Lašáka a vyrovnal na 1:1. V 15. min išiel na trestnú lavicu Troliga, ale domácim sa presilovku nepodarilo využiť.

V úvode II. tretiny sa pred Tomeka prekľučkoval Mikula, ale zblízka ho neprekonal. V 35. min hrali domáci presilovú hru, ale rozhodcovia im neuznali gól. O chvíľu mali výhodu o dvoch hráčov a to využili, keď Lušňák krížnou prihrávkou našiel Holoviča a ten do horného rohu prekonal Lašáka - 2:1. V 39. min bola pred bránkou domácich trma-vrma, puk poskakoval na bránkovisku a najlepšie sa zorientoval Troliga a vyrovnal.

V 45. min sa pretlačil medzi hráčov hostí Románek a v ceste na Lašáka ho Novajovský zahákoval a bolo z toho trestné strieľanie, faulovaný hráč ho však nepremenil. V 49. min sa domáci znova ujali vedenia, keď voľný Jakub Ručkay pri pravej tyčke zasunul puk za Lašáka - 3:2. Dukla si vytvorila tlak a podarilo sa jej znova vyrovnať šťastným gólom, keď pred bránkou domácich bolo horúco a Nemček zo skrumáže prekonal Tomeka. V 60. min mohol strhnúť vedenie domácich Stupka, ale Lašák efektným semaforom zneškodnil puk.

V predĺžení bolo na ľade síce viac priestoru, ale k rozhodnutiu neprišlo. Víťazstvo hosťom zabezpečil Troliga Tomáš, ktorý bol ako jediný úspešný v samostatných nájazdoch.

Hlasy:

Milan Klement (tréner Piešťan): "Dnešný duel bol bojovný. Dvakrát sme viedli o jeden gól a dvakrát sme boli nedôrazný pred vlastnou bránkou. Mohli sme mať tri body, máme jeden a z nášho pohľadu to nie je spokojnosť."

Branislav Jánoš (asistent trénera Trenčína): "Z nášho pohľadu to bol jeden pekný hokej dnes, hralo sa vo veľkom nasadení, obe mužstvá hrali dôrazne do tela a hokej sa musel divákom páčiť. Z našej strany to bol zodpovedný výkon, dvakrát sme prehrávali a dokázali sme sa vrátiť do hry a tie nájazdy to bola lotéria mali sme šťastie a myslím si, že o ten jeden gól sme boli dnes lepší."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok