Slovenskí vojaci v Afganistane sa opäť stali terčom útoku

SITA
7.11.2013 19:48

Slovenskí vojaci v Afganistane boli opäť terčom útoku. Vojaci strážili vstupnú bránu na základni v Kandaháre, neznámy Afgánec sa pokúsil na aute preraziť obranné zátarasy. Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve.

Slovenskí vojaci v Afganistane sa opäť stali terčom útoku
SITA

"Vodič vozidla nerešpektoval svetelné značenie signalizujúce povolenie vjazdu," povedal pre televíziu veliteľ slovenského kontingentu v Afganistane Peter Ondrejka. Po tom, ako vodič ignoroval pokyny, boli vojaci nútení použiť zbraň. Obávali sa, že môže ísť o auto naložené výbušninami.

"Boli použité v rámci eskalácie sily najskôr výstražné znamenia na zastavenie vozidla, potom bola použitá služobná zbraň. V súčasnej dobe pretrváva zvýšené riziko hrozieb útokov vykonávaných ručnými zbraňami a hlavne použitím vozidiel naložených výbušninami," uviedol Ondrejka. Zatiaľ nie je jasné, či bol niekto zranený.

O veľkom riziku v Afganistane svedčí podľa televízie Markíza aj nedávny útok na našich vojakov, pri ktorom zahynul Daniel Kavuliak a ďalší dvaja boli vážne zranení. Naši vojaci sa napriek hrozbám z Afganistanu stiahnuť neplánujú, dodala televízia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok