Martin podľahol Piešťanom

SITA, TA3
1.11.2013 22:18

Piešťanom sa podarilo ukončiť pomerne nepriaznivú sériu, keď po štyroch prehrách zdolali v domácom zápase svojho tabuľkového suseda MHC Martin.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 18. kolo:

ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 6. M. Bartánus (Drgoň, J. Ručkay), 15. Melichárek (S. Saliji, V. Nemec), 53. Holovič (Stupka), 53. Peško (M. Bartánus, Cunik) - 2. Galamboš
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc - Sčensný, P. Tvrdoň, 1240 divákov

Zostavy:

Piešťany: Tomek - Bučka, Cunik, Brňák, Valábik, Biro, Drgoň, A. Hruška, M. Toman - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - J. Ručkay, Peško, M. Bartánus - Haring, Mišura, Románek

Martin: J. Čech - Smrek, Brcko, A. Novotný, Tupý, I. Ďatelinka, J. Perniš, M. Pokorný, Fillo - Pokrivčák, Galamboš, Rožník - Markovič, M. Beran, Šugár - Themár, Dírer, J. Cíger - Žáčik, Jurášek

Domáci začali stretnutie veľmi zle. Už v 1. min hrali presilovku, ale po Valábikovej chybe na útočnej modrej unikol Galamboš a v oslabení poslal hostí do vedenia. "Havrani" sa však otriasli a v 6. min Jakub Ručkay pri ľavej žŕdke bránky hostí našiel voľného Bartánusa a bolo vyrovnané. Hra sa v ďalšom priebehu prelievala medzi oboma bránkami. V 15. min udreli domáci po akcii Salijiho a Melichárek upravil na 2:1. Na konci 17. min Jakub Ručkay tesne pred bránkou vo výbornej šanci nastrelil len do brankára Čecha.

Hneď na začiatku druhej tretiny pri presilovej hre mali veľkú šancu vyrovnať hostia, ale Tomek výborne zneškodnil šancu osamoteného Brcka. V ďalšom priebehu mali sľubné príležitosti domáci Románek, Nemec aj Holovič, ale brankára hostí neprekonali. V 30. min hrali domáci presilovku, usadili sa v pásme Martinčanov, no ani ďalšia Ručkayova tutovka si nenašla cestu za bránkovú čiaru. V poslednej minúte druhej časti nevyužil dobrú príležitosť na vyrovnanie hosťujúci Smrek.

V 45. min vybojoval za bránkou hostí puk Nemec, ale Lušňák po prihrávke trafil len do brankára. Pre hostí bola krutá 53. min, lebo za 12 sekúnd dostali dva góly. Najprv Stupka prihral Holovičovi a o chvíľu Peško nedal vyniknúť Čechovej lapačke a upravil na konečných 4:1.

Hlasy:

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Čakal na nás ťažký zápas, keďže predchádzajúce štyri sme prehrali a na domácom ľade sme ešte v tejto sezóne nedokázali naplno bodovať. Chalani si to uvedomovali, boli sme kŕčovití, z čoho vyplynul gól, ktorý sme dostali v 2. min, keď hral súper v oslabení. Tak ako povedal kolega, tento moment nás nakopol. Chceli sme vyhrať, mali sme šance a bolo dobré, že sme hneď v prvej tretine dokázali otočiť stav na 2:1. V tretej tretine sme chceli hrať najmä zo zabezpečenej obrany, čo sa nám podarilo a dvoma brejkmi sme rozhodli. Sme radi, že sme doma zvíťazili a pomôže nám to v ďalších zápasoch."

Daniel Babka (tréner Martina): "Začali sme celkom dobre, aj keď sme na úvod hrali oslabení. Potom sme dali gól, čo nám asi mierne uškodilo, pretože sme sa zbytočne tlačili dopredu. To pri hraní na tri formácie nebolo príliš vhodné, potom sme začali vypadávať a inkasovali sme. Neboli sme dôrazní pred bránkou, a preto sme prehrali prvú tretinu 2:1. V druhej tretine sme sa stiahli dozadu, Piešťany mali viac z hry, ale neutvorili si vyložené šance. V tretej tretine sme sa už odhodlávali k tlaku, avšak dostali sme dva rýchle góly a bolo pre nás po zápase."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok