Podľa Madura sa Chávezova tvár zjavila i na stene tunela

SITA
31.10.2013 14:23

Bývalý venezuelský prezident Hugo Chávez zomrel ešte v marci, podľa jeho nástupcu Nicolása Madura však svojich krajanov neopustil a jeho tvár sa najnovšie ukázala na stene jedného z tunelov metra.

Podľa Madura sa Chávezova tvár zjavila i na stene tunela
SITA

Maduro tvrdí, že podobizeň zosnulého lídra sa nakrátko zjavila robotníkom, čo na stredajšom zhromaždení v Caracase zdokumentoval aj údajným fotografickým záberom úkazu. Podľa prezidenta budujúceho na Chávezovom odkaze z toho vyplýva, že jeho predchodca "je všade". Maduro sa v podobnom duchu vyjadril už počas aprílovej predvolebnej kampane, keď tvrdil, že Cháveza po smrti stretol prevteleného do "malého vtáčika". Vo viacerých neskorších prejavoch na tento zážitok odkazoval imitovaním čvirikania, za čo bol terčom výsmechu zo strany kritikov. Maduro tiež v júni vyhlásil, že zosnulý štátnik sa mu zjavuje aj v horách nad Caracasom.

Hugo Chávez zomrel 5. marca vo veku 58 rokov po dvojročnom ťažkom boji s rakovinou. Nepomohli mu ani početné operácie v kubánskej Havane a niekoľko cyklov chemoterapie. S prezidentom, celosvetovo známym svojimi výrokmi a bohatou podporu štátom dotovaných sociálnych programov pre chudobných, sa prišli rozlúčiť milióny jeho krajanov. Chávezovým nástupcom sa v apríli stal Maduro, jeho blízky spojenec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok