Poprad si v Skalici vybudoval náskok, ktorý do konca stretnutia iba kontroloval

TA3 SITA
27.10.2013 20:49

Skaličania sa ujali vedenia hneď v úvode zápasu - Stielerovu strelu dorazil do bránky Kropáč. Popradčania po inkasovanom góle prebrali iniciatívu, dobre chytajúceho Romančíka sa im podarilo prekonať v 17. min, a to hneď dvakrát. Najskôr sa presadil Kroták, ktorý sa ocitol sám pred Romančíkom - 1:1.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 16. kolo:

HK 36 Skalica - HK Poprad 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Góly: 2. R. Kropáč (Stieler), 28. Obdržálek (Lažo, Barák), 46. B. Mráz (Kutálek, Šátek) - 17. A. Kroták (Matúš Paločko), 17. Belluš (Štals, Jabrocký), 21. Jabrocký (Belluš, R. Suchý), 23. Paukovček (A. Kroták, Matúš Paločko)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Orolín, Výleta, 1795 divákov 

Zostavy:

Skalica: P. Romančík (od 23. min M. Lipovský) - L. Kozák, Barák, Krejčiřík, Trška, Staňo, Mikéska, Kettner - Obdržálek, R. Školiak, Lažo - Preisinger, Stieler, R. Kropáč - Kutálek, B. Mráz, Šátek - B. Jankovič

Poprad: Sidor - D. Brejčák, R. Suchý, Makovský, Kasík, Fabian, M. Kurali - Jabrocký, Štals, Belluš - Sýkora, Mlynarovič, L. Paukovček - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták 

Skaličania sa ujali vedenia hneď v úvode zápasu - Stielerovu strelu dorazil do bránky Kropáč. Popradčania po inkasovanom góle prebrali iniciatívu, dobre chytajúceho Romančíka sa im podarilo prekonať v 17. min, a to hneď dvakrát. Najskôr sa presadil Kroták, ktorý sa ocitol sám pred Romančíkom - 1:1. O 52 s neskôr sa presadil Belluš, ten dostal spoza bránky prihrávku od Štalsa a strelou z prvej poslal hostí do vedenia.

V druhej tretine stačilo hosťom len 21 sekúnd na to, aby pridali ďalší gól, po Bellušovej prihrávke skóroval Jabrocký - 1:3. V 23. min "kamzíci" viedli už trojgólovým rozdielom, keď si Paukovček obkrúžil bránku a zasunul puk za Romančíka, ktorého v bránke Skalice vystriedal po štvrtom inkasovanom góle Miroslav Lipovský. Domáci následne pridali na aktivite. V 28. min využil presilovku Obdržálek a bolo 2:4. Brankár hostí Sidor podržal svojich spoluhráčov, za zmienku stojí zákrok po Školiakovej strele. V 36. min mal aj šťastie, to Obdržálkova strela skončila na žŕdke. V závere druhej časti hry hrali Popradčania presilovku, no šance mali domáci. Sidor však zneškodnil nájazd Kutálka so Šátkom i Lažov únik.

V tretej tretine domáci pokračovali v snahe urobiť niečo s výsledkom. V 46. min si Bruno Mráz nakorčuľoval pomedzi kruhy a strelou nad Sidorovu lapačku znížil na rozdiel jedného gólu. V ďalšom priebehu záverečnej časti hry hostia umnou hrou bránili výsledok. Domáci sa 37 sekúnd pred koncom odhodlali k hre bez brankára, vyrovnať sa im však nepodarilo. 

Hlasy:

Štefan Mega (asistent trénera Skalice): "Relatívne nám vyšiel úvod prvej tretiny, dali sme náhodný gól. Potom prebral iniciatívu Poprad a môžeme byť radi, že strelil iba dva góly. Prvá tretina bola asi najhoršia, akú sme v tejto sezóne odohrali. Nevyšiel nám úvod druhého dejstva. Potom sme vymenili brankára a viac sme sa tlačili do útoku. V tretej tretine sme sa dotiahli na rozdiel jedného gólu, mužstvo hralo lepšie ako v prvej tretine. O vyrovnanie sme sa snažili v záverečnej power-play, no neohrozili sme bránku Popradu. S výsledkom nie sme spokojní."

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Inkasovaný gól z úvodu nás dobre naštartoval. Myslím si, že v prvej tretine sme boli lepší, čo sme vyjadrili dvoma gólmi. V druhej časti hry sme začali dobre a až do stavu 1:4 sme, podľa mňa, boli jasne lepší. Domáci nás trošku pribrzdili kontaktným gólom, od toho momentu sme sa skôr zamerali na obranu. Tým sme však dali domácim šancu na to, aby si vytvorili tlak. To isté sa opakovalo aj v tretej tretine. Domáci síce mali viac z hry, ale vyložené šance si, teda okrem jednej-dvoch, nevypracovali. Gratulujem chlapcom k veľmi dobrému výkonu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok