Najzaujímavejšie fotografie týždňa

TA3, SITA/AP
27.10.2013 06:55

Pozrite sa na náš pravidelný výber najzaujímavejších agentúrnych fotografií týždňa.

Najzaujímavejšie fotografie týždňa
SITA/AP
bicykle.jpg

1. Na Floride sa cyklisti zabávali jazdou v kostýmoch zombíkov. (AP Photo/Florida Keys News Bureau, Rob O'Neal)

battle.jpg

2. Celkom živo vyzerala rekonštrukcia bojov v Bitke národov, v ktorej sa proti sebe postavili vojská Napoleona a protifrancúzskej koalície (Rusko, Prusko, Rakúsko a Švédsko) v roku 1813. Na rekonštrukcii bitky v Lipsku, ktorá rozhodla o Napoleonovej porážke, sa zúčastnilo 6 000 ľudí z 24 krajín. V tej skutočnej bitke bojovalo viac ako pol milióna vojakov. (AP Photo/Jens Meyer)

rakva.jpg

3. Egyptskí muži smútia nad rakvami zavraždených koptských kresťanov. Neznámi útočníci napadli ľudí, ktorí sa stretli v koptskom chráme v Káhire na svadbe. Výsledkom násilného činu sú štyria mŕtvi ľudia, z toho dve malé dievčatá. (AP Photo/Khalil Hamra)

bitka.jpg

4. Členovia indickej gardy sa pustili do potýčky s indickou políciou (s helmami na hlavách) po tom, ako zistili, že ich stav bude regulovaný. (AP Photo/Sanjay Sonkar)

MOTO GP (SITA).jpg

5. Miguel Oliveira mal nebezpečnú kolíziu na pretekoch Moto3 austrálskeho motocyklového Grand Prix. (AP Photo/Andrew Brownbill)

Indonézia (SITA).jpg

6. Indonézske deti sa hrajú poskakovaním po chrbte žraloka veľrybieho. Rybár žraloka zo siete vyslobodil, aby ho mohol pustiť späť do mora. Tento žralok, ktorý má nad 10 metrov, je pre človeka celkom neškodný, pretože sa živí iba planktónom. (AP Photo/Trisnadi)

auto (SITA).jpg

7. A zase niečo z umenia. Tento vrak je súčasťou predajnej výstavy súčasného umenia v Paríži. (AP Photo/Remy de la Mauviniere)

Soul (SITA).jpg

8. Členovia juhokórejskej čestnej stráže vyhadzujú zbrane počas leteckých dní. (AP Photo/Lee Jin-man)

george oficial (SITA).jpg

9. Takto vyzerá oficiálny portrét britského princa Georga z dňa jeho krstu. Na obrázku sú vyfotené štyri generácie a zrejme traja budúci králi. Okrem malého princa v náručí Catherine,  vojvodkyne z Cambridge, aj princ William, jeho otec princ Charles a kráľovná Alžbeta II. Na pravej strane je rodina Cathrine a naľavo zase príbuzní Williama. (AP Photo/Jason Bell, Camera Press)

Argentina_Agrochemicals-6de56f9a2dfe413b883be670f51ffb85.JPEG

10. Camila Veron sa narodila s mnohými defektmi vnútorných orgánov. Jej rodina žije v argentínskom Avia Terai. Doktori povedali Camilinej matke, že príčinou môžu byť agrochemikálie. Voda, ktorú denne používajú obsahuje totiž príliš veľa jedovatých látok. Podobné príklady telesných defektov alebo rakoviny sú v celej oblasti. Argentína sa aj s chemickou pomocou zaradili medzi lídrov výroby sóje. Agentúra Associated Press, ktorá priniesla aj túto fotku, však zdokumentovala desiatky prípadov kedy sa používali chemikálie zakázaným spôsobom. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok