Piešťany v Skalici potvrdili, že im vonku ide karta

TA3 SITA
18.10.2013 22:28

V 5. min mohol otvoriť skóre hosťujúci Šišovský, ale v dobrej pozícii pred domácim brankárom Romančíkom minul. To isté zopakoval aj o tri minúty neskôr, keď netrafil ideálne puk. Prvý gól zápasu napokon strelili domáci.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 13. kolo:

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Góly: 12. B. Mráz (Šátek, L. Kozák), 45. B. Jankovič (M. Romančík, Tomáš Mikúš) - 22. Lušňák (M. Bartánus), 52. M. Bartánus (Biro), 56. R. Filip (S. Saliji)

Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, rozhodovali: Kubuš, Boman - Šefčík, Výleta, 1557 divákov 

Zostavy:

Skalica: P. Romančík - L. Kozák, Barák, Ketner, Trška, Staňo, Mikéska, Krejčiřík - Obdržálek, R. Školiak, Tomáš Mikúš - Preisinger, Stieler, Kalináč - Šátek, B. Mráz, Kutálek - M. Romančík, B. Jankovič, Dvonč

Piešťany: T. Tomek -Bučka, R. Filip, Škadra, Biro, Cuník, A. Hruška - Melichárek, V. Nemec, S. Saliji - Šišovský, Lelkeš, J. Ručkay - M. Bartánus, Mišura, Lušňák - Haring, Holovič, Toman 

V 5. min mohol otvoriť skóre hosťujúci Šišovský, ale v dobrej pozícii pred domácim brankárom Romančíkom minul. To isté zopakoval aj o tri minúty neskôr, keď netrafil ideálne puk. Prvý gól zápasu napokon strelili domáci. V 12. min sa dostal k odrazenému puku Bruno Mráz a center tretieho útoku Skaličanov nedal Tomekovi šancu - 1:0. Piešťany mohli krátko na to vyrovnať, ale Romančík vychytal v nájazde Lelkeša. Krátko pred prvým odchodom do kabín mal gól na hokejke domáci kapitán Školiak. Mieril však iba do pripraveného brankára Tomeka. Úvod druhej tretiny priniesol rýchle vyrovnanie. V 22. min sa po chybe domácej obrany objavil pred Romančíkom Lušňák a po vyzvaní od Bartánusa nezaváhal - 1:1. Po góle sa hra rozkúskovala aj vylúčeniami. V 34 zachránila hosťujúceho gólmana žŕdka po strele Obdržálka. O tri minúty neskôr mohol strhnúť vedenie na stranu hostí Ručkay. Po jeho strele skryl puk pod svojím telom Romančík. V 45. min Skalica opäť viedla. Po výbornej prihrávke Mikúša stojaceho za bránkou hostí skóroval Jankovič - 2:1. Vzápätí hrali domáci presilovku po vylúčení Bira, ale hostia sa so šťastím ubránili. Potom však Piešťany nečakane otočili zápas. V 52. min sa predviedol krásnou individuálnou akciou Bartánus, ktorý popod Romančíkov betón vyrovnal na 2:2. O tom, že všetky tri body si vezmú domov hostia, rozhodol v 56. min v presilovke ich kapitán Filip. 

Hlasy:

Štefan Mega (asistent trénera HK 36 Skalica): "My sme do zápasu išli s tým, že chceme bodovať, no nepodarilo sa nám to. Prvú tretinu sme síce vyhrali, ale v druhej sme zbytočne posadili hostí na koňa. Stretnutie bolo vyrovnané, v závere sme dostali gól z presilovej hry a takisto gól na 2:2 bol po hrubej chybe, keď súperov hráč v strednom pásme nikým neatakovaný prišiel až pred brankára a pekne zakončil blafákom. Prehra nás samozrejme mrzí, nedá sa nič robiť, hráme s hráčmi, ktorých máme momentálne k dispozícii. Brankár Romančík podal dobrý výkon, góly nejdú na jeho konto. Veríme, že bude podávať stabilné výkony."

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Som rád, že sme dokázali zvíťaziť druhý raz vonku, aj keď zápas bol od začiatku vyrovnaný. Útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Myslím si, že z našej strany to bol asi najlepšie odohraný zápas v útoku, no robili sme veľké kiksy v obrane. Dá sa povedať, že celý duel sme doťahovali výsledok. V tretej tretine, keď sme dostali gól na 2:1, sme to príliš psychicky prežívali, ale potom sme svedomitou robotou smerom dopredu zápas dokázali otočiť. Som rád, že sme dali tri góly a odvážame si zo Skalice tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok