Šaľa obratom v závere pretrhla negatívnu šnúru s Iuventou

TA3
26.9.2013 23:28

Štvrtkové "televízne" stretnutie 4. kola spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) v Šali malo dramatický priebeh so šťastným koncom pred domáce družstvo HK Slovan Duslo Šaľa, ktoré v repríze finále národného play-off z lanskej sezóny zvíťazilo nad majstrovskou Iuventou Michalovce 26:25 (13:14).

Šaľa obratom v závere pretrhla negatívnu šnúru s Iuventou
SITA

"Duel sa nevyvíjal v náš prospech aj vinou chýb a nevyužívaním gólových príležitostí. Brankárka Iuventy pochytala viac ako naša, my sme nepremieňali vyložené šance a zahodili sme aj tri pokutové hody, čo by sa nám proti takémuto súperovi nemalo stávať. Dievčatá však dnes ukázali srdiečko, zabojovali a patrí im veľká vďaka a pochvala za predvedený výkon v dobrom stretnutí,“ začal hodnotenie pre agentúru SITA Rudolf Petrikovič, ktorý zažíva premiérovú sezónu v pozícii hlavného kouča na šalianskej lavičke.

"Tento triumf mi veľmi chutí, aj keď si ho zatiaľ neviem užiť, ešte stále som rozrušený. Už pred duelom som veril v úspešný výsledok. Mal som dobrý pocit, dievčatá boli namotivované, mali chuť podať kvalitný kolektívny výkon. Veľmi ma teší, že sa to podarilo,“ pokračoval 46-ročný kouč po svojom najcennejšom triumfe doterajšej krátkej kariéry hlavného trénera žien Dusla.

Význam víťazstva nad Michalovcami zvýrazňuje aj fakt, že slovenský vicemajster pretrhol šnúru 14 ligových zápasov bez výhry nad Iuventou. Tá pre Duslo do štvrtka posledná sa zrodila pred takmer troma rokmi - 13. 11. 2010 v 11. kole WHIL (33:31) a zhodou okolností aj v ňom dala kanonierka Simona Szarková 10 gólov. Medzitým dokázali hráčky Šale zdolať svoje rivalky zo Zemplína iba 28. 12. 2011 v semifinále Slovenského pohára (24:20).

Šalianky viedli v desiatej minúte prvého polčasu 6:4, ale na jeho konci mali jednogólové manko. "Myslím si, že sme mohli ísť na prestávku s náskokom troch - štyroch gólov, ale veľa šancí sme nevyužili. V úvode druhého dejstva robili moje zverenky veľa chýb, zrejme to bolo tým, že veľmi chceli. To zväzuje ruky i nohy a vtedy to nejde tak, ako by malo. Potom sa však uvoľnili a predviedli výkon, ako sme chceli. Vychádzali sme z dobrej obrany, tá bola základom toho, že sme napokon dnešný duel vyhrali,“ dodal Petrikovič.

Hrdinkou stretnutia bola Sofia Demajová, popri desaťgólovej Simone Szarkovej so šiestimi presnými zásahmi druhá najlepšia strelkyňa šlágra kola. Dvadsaťjedenročná spojka uzatvorila gólový účet oboch dejstiev. V prvom kontaktným gólom znížila na 13:14 a v druhom zobrala na seba zodpovednosť v hektickom závere, keď necelú pol minútu pred koncom sa za stavu 25:25 postavila na čiaru pokutového hodu. Loptu poslala do siete a rozhodla.

"Žiadna tréma nebola. Ja som si verila a sama som sa na rozhodujúcu sedmičku vypýtala. Brankárku Iuventy Aďu Medveďovú poznám odmalička, pôsobili sme v rovnakom klube a viem o jej slabších miestach. Aj preto som išla do toho a podarilo sa mi skórovať,“ povedala pre SITA Demajová a k stretnutiu poznamenala: "Myslím si, že v porovnaní s predchádzajúcimi vzájomnými duelmi s Iuventou sme zlepšili našu útočnú hru a využívali našu rýchlosť. Bol to dobrý a dramatický zápas so šťastným koncom pre nás."

Iuventa mala ešte možnosť v zostávajúcom krátkom čase vyrovnať, ale Patrícia Wollingerová pár sekúnd pred sirénou zoči-voči Oleksandre Krebsovej neuspela. "Vedela som, kam pôjde jej strela, ale mala som aj šťastie,“ priznala ukrajinská brankárka, ktorá v Šali hosťuje práve z Iuventy.

Diváci v šalianskej Mestskej športovej hale odmenili hádzanárky Dusla potleskom, tie si užili aj tradičnú ďakovačku s fanúšikmi. "Samozrejme, je to príjemný pocit, keď nám ľudia za výkon zatlieskajú. Tešíme sa z toho a ideme oslavovať," dodala šťastná Demajová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok