Piešťany podľahli Skalici

SITA, TA3
22.9.2013 21:13

Skalica v predchádzajúcom kole šiestimi gólmi rozdrvila Trenčín a teraz si poradila aj s Piešťanmi. Havranov zdolala 3:2.

Piešťany podľahli Skalici
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 4. kolo:

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 23. M. Bartánus (R. Filip, V. Nemec), 30. J. Románek (S. Saliji) - 27. Obdržálek (R. Školiak), 31. B. Mráz (Kutálek, Šátek), 46. Kuľha (Stieler, Preisinger)

Vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Stricker - Kacej, J. Tvrdoň, 1 238 divákov

Zostavy:

Piešťany: Ondrejka - Bučka, A. Drgoň, R. Filip, Brňák, Biro, Škadra, A. Hruška, Šišovský - J. Románek, Melichárek, S. Saliji - M. Bartánus, V. Nemec, J. Ručkay - Stupka, Holovič, Lušnák - Haring, Mišura, Toman

Skalica: M. Lipovský - Vyrůbalík, L. Kozák, Trška, Ketner, Barák, M. Srnec, Staňo, Kalináč - Kuľha, R. Školiak, Obdržálek - Lažo, Stieler, Preisinger - Kutálek, B. Mráz, Šátek - Dvonč, B. Jankovič, M. Sloboda

Zaujímavý duel začali aktívnejšie domáci a už v 3. min nastrelil Holovič konštrukciu Lipovského bránky. O štyri minúty neskôr hrali Piešťany presilovú hru, no nevyužili ponúkanú výhodu. Obaja aktéri v ďalšom priebehu predvádzali svižný hokej, s miernou prevahou domáceho kolektívu. V 16. min hosťujúci Vyrůbalík vyskúšal strelou z diaľky pozornosť Ondrejku.

V úvode druhej časti sa opäť Vyrůbalík natlačil pred Ondrejku, ale gól nedal. V 23. min rozjasal domáce publikum Bartánus, ktorý z otočky pred bránkoviskom dostal "havranov" do vedenia 1:0. Piešťanom vedenie dlho nevydržalo, keď už v 27. min Obdržálek pomedzi Ondrejkove betóny vyrovnal. O tri minúty neskôr domáci opäť viedli, Románek si položil Lipovského na ľad a strelil druhý gól Piešťan - 2:1. Odpoveď na seba nedala dlho čakať - Bruno Mráz poslal na Ondrejku ľahký puk, ktorý sa odrazil od jeho hokejky oblúčikom do bránky - 2:2.

Piešťanskí hráči začali tretiu časť zápasu smelo, ale S. Saliji, Bučka ani Melichárek neprekonali Lipovského. V 46. min sa uspeli hostia, keď sa voľný Kuľha dostal pred Ondrejkom k odrazenému puku a dopravil ho za bránkovú čiaru - 2:3. O minútu neskôr sa ocitol vo veľkej šanci Šátek, ale domáci brankár šancu zlikvidoval. Na hokejky "havranov" sa začala vkrádať nervozita a viazla im herná kombinácia. Záhoráci umne bránili stredné pásmo a vedenie si udržali až do konca.

Hlasy:

Milan Klement (tréner Piešťan): "Prvá tretina bola veľmi dobrá, no druhá časť už nespĺňala až také kritériá. Mame problém s pauzami medzi jednotlivými tretinami, ktoré ústia v defenzívne zaváhania a z toho góly. Záverečný tlak hosťujúcej Skalice bol veľmi silný."

Štefan Mega (asistent tréner Skalice): "Po víťazstve nad Trenčínom sme sa zodpovedne pripravovali. V úvode sme ustáli tlak domácich. Dvakrát sa nám podarilo dotiahnuť náskok domácich, čo bol veľmi dôležitý okamih. Toto víťazstvo je pre nás veľmi cenné."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok