Nitra sa po víťazstve nad Senicou odlepila od dna tabuľky

TA3 SITA
21.9.2013 20:48

Chuť víťazstva pocítili prvýkrát v novom ročníku CL aj v Nitre, ktorá zdolala na domácom trávniku Senicu 1:0 a zmazala tak nulu v kolónke výhier. O prvý trojbodový zápis tímu spod Zobora v sezóne sa v 71. minúte postaral Cléber.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 11. kolo - sobota:

FC Nitra - FK Senica 1:0 (0:0)

Gól: 71. Cléber, ŽK: 31. Hála, 60. Bagi, 89. Kaspřák - 33. Križko, 55. Habánek, 66. Kalabiška, rozhodovali: Kružliak - Slyško, Roszbeck, 730 divákov 

Zostavy:

Nitra: D. Perniš - Kolbas, Kaspřák, Šimončič, Mičic - Bagi, V. Gajdoš - Šmehyl (90.+ E. Le Giang), Turčák (66. A. Čermák), Hála - Cléber

Senica: Šulla - Habánek, Brabec, P. Pavlík, P. Čermák - Križko (68. Jirásek) - Jar. Diviš, T. Kóňa, Opiela (46. Piroska), Kalabiška - Tsoumou (46. Hiago) 

Domáci nastúpili proti tretím Seničanom s cieľom konečne zmazať nulu v kolónke víťazstiev. Prvú vážnejšiu akciu predviedli Nitrania, Turčák však v koncovke strieľal slabo. V 18. min sa pekným lobom prezentoval domáci Gajdoš, lopta z jeho nohy si však nenašla cestu do bránky. Väčšou aktivitou hýrila Nitra a Brazílčan Cléber mohol otvoriť skóre v 21. min, keď sa dostal až pred Šullu, ten ho však zneškodnil jeho šancu. Po polhodine predviedol peknú akciu domáci Hála, lopta sa dostala ku Gajdošovi, ktorý ju však napálil nad. Senica ukázala prvú vážnejšiu akciu až v 35. min. no hneď z toho mohol byť gól - Tsoumou posunul na Kalabišku, ale tomu prekazil radosť brankár Nitry. O päť minút sa Hála rútil na Šullu, gólman Senice však svoje mužstvo zachránil. Hostia pohrozili ešte krátko pred odchodom do kabín, keď Kóňov pokus z priameho kopu skončil tesne nad.

V snahe zlepšiť herný prejav poslali hostia do druhého polčasu Pirosku a Hiaga. Po hodine hry sa aktívny Cléber prezentoval vydarenou akciou, v koncovke však mieril len do žrde. Onedlho bol v akcii opäť Cléber, priťukol Gajdošovi, ktorého tečovaná strela skončila nad bránkou hostí. Za svoj dobrý výkon sa Cléber dočkal odmeny v 71. min, keď z 20 metrov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:0. Záhoráci sa snažili o vyrovnanie, Piroskova strela však išla tesne vedľa a po akcii Pirosku s Kóňom domáca obrana zblokovala pokus kapitána hostí na roh. Nitrania potom už bez väčších problémov udržali svoje najtesnejšie vedenie a dosiahli prvé víťazstvo v tomto ročníku. 

Hlasy:

Vladimír Koník (tréner Nitry): "Do zápasu sme išli s určitou pokorou, ale videl som na mužstve, že sa prebúdza a hráči chcú s týmto stavom niečo robiť. Potrebovali sme sa chytiť, dobre sme behali najmä v prvom polčase, ale aj druhý polčas bol z našej strany dobrý. Veľmi si vážim tieto tri body, je to pre nás veľmi dobrý impulz."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Gratulujem Nitre k víťazstvu. Futbal sa bez pohybu a srdca nedá hrať. Mrzí ma, že sme v Nitre prehrali a zvlášť po takomto slabom výkone. Dnes to bolo z našej strany slabé."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok