Cez víkend bude horúco, meteorológovia vydali výstrahu

TASR TA3 SHMÚ
2.8.2013 10:26

Počas nadchádzajúceho víkendu bude na Slovensku horúce počasie. Meteorológovia varujú pred vysokými teplotami najmä v západných a južných oblastiach krajiny, vydali preto výstrahu druhého stupňa.

Teploty sa tak miestami môžu vyšplhať na 33 až 36 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Ľudia by počas horúčav mali dbať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre nápojov. Nevhodné sú však nápoje s obsahom cukru, kofeínu, chinínu či alkoholu. Nápoje by mali ľudia prijímať pravidelne v menších dávkach, vhodnejšie sú vlažné.

V sobotu platí výstraha v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom a v Trnavskom kraji od 11:00 do 19:00. Teploty môžu vystúpiť na 33 až 36 stupňov Celzia.

Na nedeľu 4. augusta je výstraha prvého stupňa vyhlásená pre rovnaké kraje ako v sobotu. Horúco bude od 11:00 do 20:00 a bude rovnako teplo, od 33 do 36 stupňov Celzia.


O počasí nám viac povedala Miriam Jarošová z Meteopressu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok