Dopravné zápchy v Bruseli predstavujú ekonomické straty 511 miliónov eur ročne

TASR
25.7.2013 13:10

Každodenné dopravné zápchy v Bruseli predstavujú pre podniky, organizácie a úrady so sídlom v hlavnom meste Belgicka a jeho okolí, čistú ekonomickú stratu zhruba 511 miliónov eur ročne. Uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

Dopravné zápchy v Bruseli predstavujú ekonomické straty 511 miliónov eur ročne
SITA

K tomuto zisteniu dospela Bruselská obchodná komora (BECI), ktorá prostredníctvom svojej výzvy na efektívnejšiu mobilitu v meste, požiadala politických predstaviteľov krajiny, dopravné spoločnosti a tiež Belgickú národnú železničnú spoločnosť (SNCB), aby zabezpečili nápravu tejto situácie.

Aby sa dostala k relevantným ekonomickým údajom, BECI znásobila čas stratený v dopravných zápchach hodnotou jednej pracovnej hodiny (11,72 eur). Stratený čas, sa v priebehu jedného roka odhaduje na 32 miliónov hodín, čo predstavuje náklady vo výške 375 miliónov eur.

Bruselská obchodná komora v tejto súvislosti uviedla, že ak by do výpočtov zarátala aj náklady vzniknuté znečistením ovzdušia, zmenou klímy, vysokým hlukom a dopravnými nehodami pri zápchach, celkové náklady dopravného zaťaženia v Bruseli by boli vyše 511 miliónov eur.

Témy: Brusel Belgicko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok