Zlatú tretru poznačili svetové rekordy aj chyba štartéra

TA3, TASR
27.6.2013 23:11

Na atletickom mítingu Zlatá tretra v Ostrave padli dva svetové výkony roka. Utvorili ich austrálska guliarka Valerie Adamsová výkonom 20,88 a etiópska vytrvalkyňa Tiruneš Dibabová v behu na 10.000 metrov časom 30:26,67.

Ostrava získala prestížny titul Európske mesto športu 2014

Severomoravská metropola Ostrava získala dnes prestížny titul Európske mesto športu 2014. Konečné rozhodnutie Asociácie európskych miest športu pri Európskej únii (ACES Europe) padlo počas 52. ročníka ľahkoatletického mítingu Zlatá tretra a v Ostrave ho oznámil prezident asociácie Gian Francesco Lupatelli.
Titul bude pre Ostravu znamenať nielen zvýšenie prestíže, ale aj viac peňazí, a to o pre tamojšie športové kluby. Zisk v prípade írskeho Limericku, ktorý mal podobný titul v roku 2011, činil okolo 60 miliónov eur, pripomenul internetový server Novinky.cz.
Primátor mesta Petr Kajnar vyjadril nádej, že sa vďaka športovým akciám zvýšia príjmy hotelov, reštaurácií a ďalších služieb mesta, že sa mesto zviditeľní, čo mu pomôže pri získavaní zahraničných investícií.
Kajnarov námestník pre šport a voľný čas Martin Štěpánek okrem iného avizoval, že Ostrava ponúkne formou spoločných aktivít podporených grantmi zdravý pohyb občanom, ktorí nešportujú vôbec alebo len výnimočne, nezabudne ani na rekreačných a handicapovaných športovcov.
Ostrava je po Liberci (2012) a Náchode (2013) tretím mestom ČR, ktoré získalo prestížny titul Európske mesto športu, udeľovaný pravidelne v troch kategóriách od roku 2001.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok