Po bojoch v Duchcove skončilo v rukách policajtov 22 osôb

TASR
22.6.2013 21:24

Priaznivci radikálnej Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS) sa dnes odpoludnia zišli na námestí Légií na okraji rómskej štvrte v severočeskom meste Duchcov.

Po bojoch v Duchcove skončilo v rukách policajtov 22 osôb
ČTK

Krátko po prejave predsedu DSSS sa hneď na začiatku pochodu dostali do tvrdého stretu s policajtmi, keď sa pokúsili preraziť policajný kordón a dôjsť ku skupine Rómov. O niekoľko desiatok metrov ďalej totiž občianske združenie Konexie organizovalo verejné zhromaždenie s názvom Čikhatar het/Z bahna von, aby tak podporilo duchcovských Rómov. Pravicovým radikálom sa však zámer nepodaril.

Polícia rozzúrený dav radikálov spacifikovala vodným delom a dymovnicami so slzotvorným plynom.
Informácie priniesli spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz.

Zranenia utrpel jeden z prítomných novinárov, ktorý mal tržnú ranu na hlave, a traja ďalší ľudia, medzi nimi dvaja policajti-ťažkoodenci. Zadržaných bolo podľa policajnej hovorkyne 22 osôb, vrátane jedeného organizátora pochodu.

Polícia použila proti členom sprievodu vodné delá, slzotvorný plyn a v uliciach najprv prepukla nefalšovaná pouličná vojna. Radikáli hádzali do policajtov kamene a fľaše. Po niekoľkých potýčkach sa ťažkoodencom podarilo dav upokojiť a rozdeliť. Na plánovanú trasu pochodu sa už radikáli z DSSS nevrátili a sami sa začali rozchádzať, uviedli Novinky.cz.

Manifestácie dvoch nezmieriteľných táborov v tesnej blízkosti zalarmovali desiatky policajtov s jediným cieľom - zabrániť prípadnému stretu radikálov v miestnymi Rómami.

DSSS zvolala míting na okraj rómskej štvrte v reakcii na májový útok skupiny miestnych Rómov na manželský pár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok