Kane poslal Chicago do finále proti Bostonu

TASR, SITA, NHL.com
9.6.2013 07:16

Hokejisti Chicaga Blackhawks vyzvú vo finále Stanleyho pohára od stredy 12. júna Boston Bruins. Slovensko má už teraz istotu, že minimálne jeden jeho obyvateľ zodvihne nad hlavu slávnu trofej.

Kane poslal Chicago do finále proti Bostonu
SITA

Hokejisti Chicaga sa stali druhým finalistom tohto ročníka zámorskej NHL. Vo finále Západnej konferencie zvíťazili v noci na nedeľu nad obhajcom trofeje Los Angeles 4:3 po dvojnásobnom predĺžení a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

Vo finálovej sérii o Stanleyho pohár, ktorá odštartuje v stredu v Chicagu, bude ich súperom víťaz Východnej konferencie - Boston Bruins. Slovenský hokej tak bude mať po jej vyvrcholení ďalšieho držiteľa tejto prestížnej trofeje. Útočníci Marián Hossa a Michal Handzuš sa pokúsia získať druhý titul za štyri roky pre Chicago, kapitán Zdeno Chára by si s medveďmi zasa rád zopakoval majstrovskú sezónu 2010/2011.

V piatom finálovom stretnutí na Západe viedli domáci po úvodnej tretine 2:0, keď skórovali v rozpätí šiestich minút Duncan Keith a Patrik Kane. Hostí vrátil do hry vo vlastnom oslabení Dwight King a vyrovnanie obstaral na začiatku tretej tretiny počas presilovej hry Anže Kopitar. Potom však prevzal v hale United Center iniciatívu hrdina večera Kane, na ktorého presný zásah ešte dokázal odpovedať center Kings Mike Richards. Lenže posledné slovo mal v druhom predĺžení opäť Kane, ktorý v 92. minúte po prečíslení dvoch na jedného zužitkoval nahrávku Jonathana Toewsa.

Hossa s Handzušom si tentoraz svoje štatistiky kanadského bodovania nevylepšili, ale obaja si pripísali do tabuľky pravdy po jednom plusovom bode. Hossa sa okrem toho počas vyše 22-minútového pobytu na ľade prezentoval aj dvoma strelami, Handzušov čas na ľade dosiahol 21:03 minút. Bližšie ku gólu mal Hossa, ktorý sa v 32. minúte v rýchlosti a z dôrazom dostal za chrbát obrancu Jaka Muzzina, ale Jonathan Quick zneškodnil jeho zakončenie pravým betónom.

Dva najstaršie kluby Blackhawks a Bruins sa stretnú vôbec po prvý raz v histórii NHL vo finále Stanleyho pohára. Dva tímy z "Originálnej šestky" sa stretnú v súboji o Stanleyho pohár po prvý raz od roku 1979. "Sme radi, že zostávame v Chicagu a séria sa začína u nás," povedal pre CBS Kane, ktorého doplnil brankár Corey Crawford: "Sníval som o tom celý môj život, o tom, že dostanem šancu túto trofej vyhrať. Pracujem na tom celú kariéru. Trochu si oddýchneme a ideme na to, pretože to bude zábavná séria."

Hokejisti Kings zasa dúfali, že sa im ako obhajcom trofeje podarí opäť vyhrať Stanleyho pohár, čo naposledy dokázala Detroit Red Wings v rokoch 1997 a 1998. "Prehrali sme v konferenčnom finále s najlepším tímom konferencie. Nedosiahli sme všetko, čo sme chceli," povedal tréner Los Angelels Darryl Sutter. "Samozrejme, že sme sklamaní z prehry s Chicagom, ale nie som sklamaný z toho, ako sme hrali."


Výsledok sobotňajšieho piateho finálového zápasu Západnej konferencie hokejovej NHL (hralo sa na štyri víťazstvá):
Chicago - Los Angeles 4:3 po dvojnásobnom predĺžení (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0, 1:0) - konečný výsledok série: 4:1
Góly: 4. Keith (Rozsíval), 6. P. Kane (Toews, Bickell), 57. P. Kane (Bickell), 92. P. Kane (Toews) - 30. D. King (Justin Williams, Quick), 44. Kopitar (J. Carter, M. Richards), 60. M. Richards (Kopitar, Vojnov)

<object width="640" height="383" id="embed" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"><param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="hlg=20122013,3,325&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" /><embed name="embed" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="383" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" flashVars="hlg=20122013,3,325&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"></embed></object>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok