Belgická polícia zadržala 31 ľudí pri pátraní po diamantoch z februárovej lúpeže

TASR TA3
8.5.2013 12:12

Dvesto belgických policajtov sa dnes ráno zapojilo do rozsiahlej razie spojenej s prehliadkou okolo 40 podozrivých domov. Akcia je spojená s vyšetrovaním lúpeže diamantov na bruselskom letisku spred vyše dvoch mesiacov, uviedla tlačová agentúra Belga. Polícia uviedla, že po vykonaných raziách zadržala 31 podozrivých osôb.

Dňa 18. februára vo večerných hodinách došlo na letisku Zaventem v Bruseli k prepadu švajčiarskeho lietadla, v ktorom spoločnosť Brink's prepravovala nespracované diamanty. Hodnota lúpeže, ktorej sa dopustili ôsmi neznámi ozbrojenci preoblečení za policajtov, sa odhaduje na 37,4 milióna eur.

Vyšetrovatelia oznámili, že časť odcudzených diamantov už bola objavená v cudzine a vrátená, pričom vyšetrovanie viedlo k vytýčeniu viacerých podozrivých osôb na území Belgicka.

Prehliadky, ku ktorým došlo dnes v skorých ranných hodinách sa konali najmä na území Bruselu a podľa zatiaľ nepotvrdených správ, polícia mala objaviť ďalšiu časť z ukoristených diamantov alebo finančnú hotovosť získanú z ich predaja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok