Kiska, Čarnogurský a Procházka sa stretnú v prezidentskej debate

TASR
19.4.2013 20:22

Kandidáti na prezidenta SR Andrej Kiska, Ján Čarnogurský a Radoslav Procházka sa stretnú v prvej spoločnej diskusii. V rámci akcie Bratislavské Hanusove dni si pohovoria na tému nového prezidenta.

Kiska, Čarnogurský a Procházka sa stretnú v prezidentskej debate
SITA

Podujatie sa začne v nedeľu 21. apríla a potrvá týždeň, do soboty 27. apríla. Festival organizuje Spoločenstvo Ladislava Hanusa. Návštevníkov by mala prilákať okrem diskusie Kisku, Procházku a Čarnogurského aj konfrontácia liberálneho a konzervatívneho prúdu medzi Michalom Hvoreckým a Martinom Leidenfrostom.

O svojich záberoch budú diskutovať fotografi Andrej Bán, Matúš Zajac a Boris Németh. Divákov čaká aj prezentácia časti ich tvorby.


"Do maratónu dvanástich prednášok a diskusií patrí aj tematika podnikania, filantropie či komunikácie Katolíckej cirkvi s biskupom Jozefom Haľkom. Historicko-teologickú náplň má mať prednáška o Jane z Arku, téma Sex: oslobodzuje či zotročuje? je v réžii profesorky Helen M. Alvaré z George Mason University vo Washingtone," informoval o programe hovorca festivalu Michal Magušin. Podujatie uzavrie reflexia slovenskej spoločnosti pod názvom "Quo vadis, Slovensko?".

Organizátori chcú prostredníctvom akcie širokej verejnosti, ale najmä mladým, už po druhý raz ponúknuť kritický pohľad na vzťah kresťanskej kultúry a súčasnej spoločnosti. Diskusie sa budú konať v priestoroch Univerzitnej knižnice, Univerzitného pastoračného centra na internátoch Mlyny, vysokých školách múzických aj výtvarných umení, v Dome Quo Vadis či priestoroch The Spot v Obchodnom dome Dunaj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok