Účasť na protestnej akcii Holešovskej výzvy v Prahe zaostala za očakávaním

TASR
7.4.2013 15:17

Za účasti asi štyroch stoviek demonštrantov sa dnes Václavské námestie v Prahe stalo dejiskom protivládnej protestnej akcie za demisiu súčasnej českej vlády premiéra Petra Nečasa. Informujú o tom tamojšie elektronické médiá.

Účasť na protestnej akcii Holešovskej výzvy v Prahe zaostala za očakávaním
ČTK

Keďže sa v lokalite objavili aj stúpenci vládneho kabinetu, mali policajti plné ruky práce s oddeľovaním oboch táborov a minimalizáciou možných konfliktov.

"Chceme dosiahnuť demisiu vlády, výmenu skorumpovaných politikov, ale aj štátnych zástupcov, vedenia polície, manažérov štátnych podnikov, atď. Ďalej budeme usilovať o obnovu sebestačnosti našej krajiny v tradičných odvetviach nášho priemyslu i poľnohospodárstva", tvrdia organizátori.

Akciu pripravila Holešovská výzva spoločne s ďalšími protivládnymi iniciatívami.


V dejisku protestnej akcie už vystúpil nezávislý senátor a neúspešný prezidentský kandidát Tomio Okamura a očakávajú tam i lídra Vecí verejných Víta Bártu.


Účasť na podujatí však zatiaľ výrazne zaostáva za očakávaniami organizátorov, ktorí dokonca ráno vypravili z Ostravy do Prahy mimoriadny vlak, na ktorý však v severomoravskej metropole nastúpilo iba 16 cestujúcich. Neskôr sa vlaková súprava zaplnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok