Pápež František sa pomodlil pri hrobe sv. Petra

TASR
1.4.2013 22:23

Pápež František dnes, na Veľkonočný pondelok, neplánovane navštívil hrob sv. Petra, pri ktorom sa pomodlil. Predtým predniesol modlitby k zaplnenému Námestiu sv. Petra z okna svojej súkromnej kancelárie, informovala agentúra DPA.

Pápež František sa pomodlil pri hrobe sv. Petra
SITA

Predpokladané telesné ostatky prvého pápeža katolíckej cirkvi sa nachádzajú v mauzóleu pod Bazilikou sv. Petra. Peter bol jedným z 12 Ježišových učeníkov a predpokladá sa, že zomrel ukrižovaním v Ríme počas vlády cisára Nera.

Pápež "stál v tichej modlitbe, v hlbokej a úprimnej meditácii" pred jeho hrobkou, uviedol Vatikán vo vyhlásení. František tiež navštívil hroby bývalých pápežov Benedikta XV., Pia XI., Pia XII., Pavla VI. a Jána Pavla I.

Ešte predtým povedal desiatkam tisíc ľudí na Námestí sv. Petra, ktorí mávali vlajkami a transparentmi: "Nech sila vzkriesenia Ježiša Krista dosiahne každého človeka, predovšetkým tých, ktorí trpia a všetky situácie, ktoré potrebujú najviac vieru a nádej," citovala ho agentúra DPA.

Pápež František, ktorý po svojom zvolení 13. marca viedol prvýkrát veľkonočné oslavy, prosil za to, aby "nenávisť urobila miesto láske, klamstvá ustúpili pravde, pomsta odpusteniu a smútok radosti".

Argentínsky rodák Jorge Mario Bergoglio udal tón svojho pontifikátu, ktorý sa točí okolo pokory a jednoduchosti. Jeho snahou je zmeniť vnímanie katolíckej cirkvi, ktorému v uplynulých rokoch ublížili korupčné škondály a sexuálne zneužívanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok