Senica remizovala s Banskou Bystricou

SITA, TA3
30.3.2013 20:36

Na Záhorí sa hralo v prvom polčase vyrovnané stretnutie. Pred oboma bránkami bolo málo vzruchu.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 23. kolo - sobota:

FK Senica - FK Dukla Banská Bystrica 1:1 (0:0)

Góly: 79. Jaroslav Diviš - 69. M. Turňa, ŽK: 75. P. Mráz - 37. Dionatan Teixeira, 55. M. Turňa, ČK: 72. Dionatan Teixeira (Banská Bystrica) po druhej žltej karte, rozhodovali: Trutz - Slyško, Borsányi, 1259 divákov

Zostavy:

Senica: Švenger - Wijlaars, P. Pavlík, Brabec, Patrik Mráz - Križko (74. M. Jirásek), T. Kóňa - Štepanovský (46. Jaroslav Diviš), Piroska, Kalabiška - R. Blackburn

B. Bystrica: Belic - Podstavek, Adámik, Dionatan Teixeira - Marek Hlinka - Brašeň (90. Poljovka), M. Turňa, M. Pančík ml., T. Hučko - Peňaška (62. Slančík), Vrána (79. S. Savič) 

Na Záhorí sa hralo v prvom polčase vyrovnané stretnutie. Pred oboma bránkami bolo málo vzruchu. V 13. min hlavičkoval Brašeň vedľa senickej bránky, na druhej strane nemieril presne Brabec. Peknú akciu predviedli Seničania v 27. min: po spätnej prihrávke Kalabišku bol v ideálnej streleckej pozícií Blackburn, z 10 m však vysoko prestrelil. Domáci mali v tejto fázy viac z hry. Po spolupráci s Križkom tvrdo pálil Piroska, no Belic loptu vyškriabal na rohový kop. Do prestávky ešte zaujala strela Kalabišku, lopta však letela mimo bránky.

Do druhého polčasu nastúpila aktívnejšie Senica. Útok sa snažil rozbiehať najmä striedajúci Jaroslav Diviš. Do vážnejšej šance sa však Seničania nevedeli dostať a hra postupne upadla do priemeru. Hosťom sa podarilo dostať do vedenia v 69. min, keď po Pančíkovom centri z pravej strany prekonal z uhla hlavou brankára Švengera Turňa - 0:1. V 71. min fauloval unikajúceho Diviša stopér Teixeira a išiel predčasne do kabín. Seničanov tento moment povzbudil. Po následnom priamom kope Patrik Mráz prihral Piroskovi, ktorý tvrdou strelou nastrelil iba obrancu hostí. Seničania vyvinuli veľké úsillie na vyrovnanie, ktoré prišlo v 79. min po akcií striedajúcich hráčov. Po dlhom pase Jiráska utiekol po pravej strane Diviš a tvrdo prestrelil Belica - 1:1. O minútu sa "Záhoráci" dožadovali pokutového kopu po ruke v šestnástke hostí, píšťalka rozhodcu Trutza však zostala nemá. O päť minút po Brabcovom centri zakončoval hlavičkou Blackburn, ale lopta letela vedľa. Na druhej strane mohli rozhodnúť o troch bodoch Banskobystričania, keď sa po spätnej prihrávke ocitol v tutovke Brašeň, jeho strelu Švenger zlikvidoval výborným zákrokom. V závere ešte tvrdo pálil Jirásek, Belic si však s loptou poradil, a tak sa na Záhorí zrodila deľba bodov. 

Hlasy:

Vladimír Koník (tréner Senice): "Videli sme dobrý zápas. Nám vyšlo prvých 25 minút stretnutia, potom súper začal ťažiť z protiútokov. Dostali sme gól, ktorý nami na chvíľu otriasol. Podarilo sa nám však vyrovnať. V závere brankár Švenger chytil čistý gól súpera. Treba povedať, že chýr o dobrej defenzíve Banskej Bystrice sa potvrdil. Dnes mi u mojich zverencov chýbala najmä trpezlivosť. Dnes sme chceli zvíťaziť, s výsledkom nemôžem byť spokojný."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Do zápasu sme vstúpili sebavedome. Verili sme vlastným silám, našej kvalite. Myslím si, že sme to v zápase i potvrdili. Pred stretnutím by sme sa možno remíze tešili, ale po 90 minútach sme vzhľadom na množstvo nepremenených šancí nespokojní. Chlapcov chválim za oduševnený výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok