Pomsta za zastavenie? Polícia obvinila dvoch mužov pre prípravu vraždy policajta

ta3 tasr
16.8.2023 09:23

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vykonávali v utorok v okolí cesty smerom z Leopoldova do Hlohovca úkony trestného konania. Dôvodom bola príprava vraždy policajta, z ktorej polícia obvinila dvoch mužov.

25 rokov až doživotie

Polícia obvinila dvoch mužov Petra B. a Romana Č., ktorí pripravovali vraždu policajta v súvislosti s jeho prácou. Hrozí im trest odňatia slobody 25 rokov alebo doživotie. Policajný prezident Štefan Hamran o tom informoval na stredajšej tlačovej konferencii.

Pri utorkovej obhliadke miesta činu v trávnatom poraste medzi Hlohovcom a Leopoldovom zaistila polícia dôkaz, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie. Petra B. zadržali počas utorkovej akcie Ráchel. Polícia zároveň vykonala štyri domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov. Roman Č. je v súčasnosti vo väzbe. V minulosti bol právoplatne odsúdený pre rôznu drogovú aj násilnú trestnú činnosť.  

Pomsta

Dôvodom vraždy mala byť pomsta za to, že ich policajt zastavoval, keď ich videl šoférovať, napriek tomu, že obvinení nemali vodičský preukaz. Policajtovi preto plánovali dať pod auto výbušninu, informujú tvnoviny.sk. Obaja tak čelia obvineniu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy na chránenej osobe - verejnom činiteľovi - a z osobitného motívu - pomsty. Cieľom obvinených bol policajt z trnavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok