Predvolebný prieskum: Silnejú Smer aj PS, mimo parlamentu OĽANO aj SASKA

ta3, SME
10.8.2023 10:16

Prvý augustový predvolebný prieskum potvrdzuje silu strany Smer-SSD. V náraste pokračuje aj Progresívne Slovensko. Agentúra NMS Market Research prieskum uskutočnila pre denník SME, a to v čase od 1. do 7. augusta.

Najviac respondentov by svoj hlas odovzdalo strane Smer-SSD, ktorá by získala 23,3 percenta. Na druhej priečke sa umiestnilo Progresívne Slovensko so 17 percentami. Najlepšiu trojicu uzatvára Hlas-SD s 11,5 percentami. Pokles preferencií zaznamenala aj Republika. Stranu Milana Uhríka by volilo 7,5 percenta opýtaných, uvádza SME.

V parlamente by kreslá získali aj SNS so šiestimi percentami, Sme rodina s 5,6 percentami a KDH s piatimi percentami.

Za bránami parlamentu

Do Národnej rady Slovenskej republiky by sa nedostalo hnutie OĽANO, ktoré by podľa prieskumu získalo 6,5 percenta hlasov. Do volieb však vstupuje ako trojkoalícia, tým pádom by matovičovci neprekročili potrebnú sedempercentnú hranicu. 

Mimo parlamentu by ostali aj SASKA (4,5 percenta), Aliancia (3 percentá), Kotlebovci - ĽSNS (2,8 percenta), Demokrati (2,6 percenta) či Modrí, Most-Híd (1,6 percenta). Do NR SR by sa nedostali ani Spravodlivosť (0,6 percenta), Komunistická strana Slovenska (0,5 percenta) a Maďarské fórum (0,4 percenta).

Smer-SSD by v parlamente získal 46 kresiel, PS 33 a Hlas-SD 23. S 15 poslancami by v NR SR bola Republika, s 12 SNS, s 11 Sme rodina a KDH s desiatimi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok