Rodičia vyfotili syna, ako sa hrá v kope vápna. O pár minút zomrel, vdýchol toxický prach

ta3/nf
9.8.2023 10:38

Sedemročný chlapec sa hral v hromade stavebného materiálu a rodina si ho pri tom fotila. O niekoľko minút neskôr však idylka skončila veľkou tragédiou. Dieťa vdýchlo vápno, a to sa mu stalo osudným. Po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Informuje o tom portál Drevnik.hr.

Rodičia vyfotili syna, ako sa hrá v kope vápna. O pár minút zomrel, vdýchol toxický prach
Facebook/Romaldo Bitencourt

Vdýchol častice prachu

Malého Brazílčana Arthura Emmanuela Bittencourta zlákala hromada bieleho vápna pri ceste. Rozhodol sa do nej skočiť a hrať sa. Jeho blízki si ho ešte stihli odfotiť, priblížil portál Drevnik.hr

Chlapec zomrel 3. augusta. Jeho rodina zverejnila jeho poslednú fotografiu na sociálnej sieti. Urobila tak, aby si ho uctila a zároveň varovala ostatné deti. "Toto je posledná fotografia Artura a bola odfotená niekoľko minút pred jeho tragickou smrťou. Vždy na teba budem mať tie najlepšie spomienky, moje drahé dieťa," napísal strýko zosnulého chlapca.

Rodina tvrdí, že si nebola vedomá rizika hry v stavebnom materiáli. Polícia začala jeho smrť vyšetrovať, píše New York Post

Nebezpečný materiál

Materiál je nebezpečnější, než sa zdá a už vôbec by sa nemal vdychovať. Brazílsky inštitút pre technologický výskum tvrdí, že prach môže spôsobiť problémy s dýchaním a ľuďom odporúča, aby pri manipulácii s ním nosili ochranné pomôcky. Môže byť karcinogénny, najmä ak je človek vystavený veľkému množstvu, a môže spôsobiť poškodenie pľúc.

Témy: Brazília
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok