Štátne záchranky nebudú. Pôvodné financie na obnovu vozového parku budú rezervou pre iný projekt

ta3
26.7.2023 10:50

Štátne záchranky nedostanú peniaze z plánu obnovy na nákup nových vozidiel. Vláda tak v stredu zrušila svoje pôvodné uznesenie z januára. Ministerstvo zdravotníctva SR už skôr avizovalo, že vyše 22 miliónov eur, pôvodne určených na obnovu vozového parku, bude rezervou pre iný projekt. Zaoberali sa aj aktuálnym čerpaním eurofondov a prostriedkov z plánu obnovy. Ministri rozhodli aj o tom, že v školách bude viac zdravej výživy. Odobrili tak návrh rezortu pôdohospodárstva.

Vláda má odobriť návrh, aby obyvatelia Banskej Bystrice, ktorých majetok poškodila v polovici augusta 2021 silná búrka, dostali jednorazovú finančnú kompenzáciu v súhrnnej výške 58 300 eur.

Kabinet Ľudovíta Ódora sa bude venovať aj poskytnutiu finančných prostriedkov v sume viac ako 8,34 milióna eur na projekt prestavby Mestskej krytej plavárne na Národné olympijské centrum plaveckých športov v Košiciach. Financie zo zdrojov Fondu na podporu športu by mali byť použité v rokoch 2023 a 2024.

Prostriedky vo výške 16 miliónov eur, ktoré boli súčasťou vyše 25-miliónovej alokácie, poskytnutej v roku 2021 na výstavbu športovej infraštruktúry národného významu (ŠINV), by mal zužitkovať Fond na podporu športu až v rokoch 2024 a 2025. O presune alokácie má vláda v stredu tiež rokovať.

Ministri majú rokovať i o podpise Dohovoru Rady Európy. Ten má stanoviť povinnosti zmluvných strán prijať potrebné legislatívne a iné opatrenia na ustanovenie trestnosti výroby falošných liekov a zdravotníckych pomôcok, ich dodávky, distribúcie a obchodovania s nimi, ako aj falšovania príslušných dokumentov.

Vládny kabinet zároveň plánuje odvolať Emila Marettu z funkcie prednostu Okresného úradu Ružomberok a vymenovať do tejto funkcie Radoslava Saláka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok