Život na Ukrajine je život kontrastov. V noci sa zobudíš na výbuchy, ráno ideš do roboty, uviedla Hordonová

19.7.2023 13:28

Projektová koordinátorka GLOBSECu Oleksandra Hordonová žije na Slovensku už sedem rokov. Jej rodné mesto Odesa bolo v utorok opäť pod útokom Ruska. Ako vyzerá život na juhu Ukrajiny? A akým projektom sa aktuálne venuje v organizácii GLOBSEC? Na to sme sa jej pýtali v relácii Svet dnes.

Život na Ukrajine je život kontrastov. V noci sa zobudíš na výbuchy, ráno ideš do roboty, uviedla Hordonová
TASR/AP

Celá rodina Hordonovej je v Odese a iných mestách na Ukrajine. "Život v Odese, teda v celej Ukrajine, je taký život kontrastov. V noci sa zobudíš na výbuchy, ráno vstaneš, nachystáš sa a ideš do roboty," uviedla Hordonová. "Život pokračuje," skonštatovala. Zmeny podľa nej cítili Ukrajinci hlavne na začiatku vojny. "Vtedy bolo aj veľké napätie medzi ľuďmi, platil zákaz vychádzania a bola ťažká zima, momentálne aj moja rodina pokračuje v práci. Musíme pokračovať v bežnom živote," dodala.

Práca pre GLOBSEC

"Momentálne pracujem pre GLOBSEC ako projektová koordinátorka pre tím Globálna Európa (Global Europe), venujem sa projektom a organizujem podujatia," povedala Hordonová. "Venujem sa aj ženskej iniciatíve CEE Her, ktorá podporuje hlasy žien v strednej a východnej Európe."

Hordonová pre GLOBSEC organizuje aj workshopy. "Pozvali sme menšiu odbornú skupinu mladých žien z rôznych sfér, od medzinárodných vzťahov až po biznis a inovácie, cieľom bolo spojiť tieto ženy,“ povedala organizátorka. Témou workshopu bolo oslavovať ženské profesionálne vedenie. Workshop obsahoval diskusie s úspešnými ženami, tréning analytických návykov a kritického myslenia. "Mali sme veľmi dobrú spätnú väzbu," dodala.

Celý rozhovor z relácie Svet dnes si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok