Keď fašista povie, že je antifašista, tak sa zasmejeme, povedal Matovič. Keď blázon tvrdí, že je zdravý, tak čo, spýtal sa Uhrík

ta3/Samuel Drozda
14.7.2023 14:11

OĽANO do kampane vyráža na malých fiatkách 500, no pri ich registrácii vznikol údajne korupčný problém, ktorý rieši NAKA. Milan Uhrík obviňuje hnutie OĽANO a priatelia z toho, že práve oni sú mafiáni. Tvrdí, že Repulibka je antifašistická strana. O tom, či by mal odstúpiť Ivan Šimko alebo Štefan Hamran, dnes debatovali v relácii Téma Igor Matovič (OĽANO a priatelia) a Milan Uhrík (Republika).

tema_2_matovic_uhrik_8.jpg
TA3

Kauza Fiat 500

Podľa Igora Matoviča, predsedu hnutia OĽANO a priatelia, sa mafii nepáči, že hnutie chce dať ľuďom, ktorí prídu voliť, päťsto eur. "Viem, že Robert Fico z toho má ťažké noci," vyhlásil Matovič. To je vraj dôvod pre import áut Fiat 500. "Keďže nemáme skúsenosť s dovozom áut, dostali sme odporúčanie na tri. Z toho sme si jednu vybrali. Včera sme sa dozvedeli, ževraj niekoho, koho táto firma najala, aby im pomohol, tak mal niekde dať úplatok 20 eur," uviedol predseda hnutia. Matovič nevie, či to je pravda, alebo nie. Tvrdí, že NAKA ich ani firmu nekontaktovala.

Zákaz hanliť Haščáka a hádka o Paulínku

O zákaze o zverejňovaní hanlivých výrokoch o Jaroslavovi Haščákovi Matovič povedal, že je zvedavý, čo bude v rozhodnutí súdu napísané. "Som zvedavý, či sme sa dožili doby, kde bude zakázané hovoriť pravdu o mafiánovi Haščákovi," skonštatoval. Podľa neho má celé Slovensko dôkaz o tom, ako korumpoval politikov a rozkrádal spoločné prostriedky. K rozhodnutiu súdu sa vyjadrí, keď ho dostane, doplnil predseda hnutia.

Milan Uhrík, predseda hnutia Republika, si myslí, že hnutie OĽANO a priatelia mafiu na Slovensku tvorí. "Pokúsili sa podplácať policajné zbory, aby si mohli registrovať nejaké staré autíčka,“ povedal. Matovič nad týmto uvažovaním vyjadril pohoršenie. Uhrík si nemyslí, že vysvetlenia Igora Matoviča je dostatočné. "To je ich modus operandi, takto pracujú stále, cez Paulínku tunelujú peniaze," tvrdí. "Teraz máte žalobu, pane," oponoval Matovič. "Mojej manželke vy dajte pokoj," pokračoval. Matovič označil Uhríkov výrok za chrapúnstvo. "Toto rozprávajte svojmu psychiatrovi v sanatóriu," uviedol Uhrík.

Politická chobotnica

"Keď polícia nebude pod vplyvom pána Hamrana, ktorý je podľa môjho názoru súčasťou politickej chobotnice pána Matoviča..." začal Uhrík. "Chobotnica pána Matoviča sú jeho nominanti, bol to pán Naď, pán Mikulec a pán Hamran," vysvetlil. Uhrík obvinil Hamrana z arogantného správania voči občanom počas pandémie Covid-19, nezvládnutie migračnej krízy a katastrofálny stav policajného zboru v súčasnosti. "My za pánom Šimkom nestojíme, nie je to náš nominant, ale ak má byť niekto odvolaný, tak by to mal byť Hamran," doplnil Uhrík.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok