Ďalšia obeť ruskej okupácie. Dvanásťročná Iryna zmizla na ceste za kamarátmi

ta3 Ukrainska pravda
7.7.2023 13:19

Dvanásť ročnú Irynu Hubarievovú našli mŕtvu pri Ruskom okupovanej dedine Respublika v Donetskej Oblasti. Z vraždy sú podozrivé ruské sily.

Ďalšia obeť ruskej okupácie. Dvanásťročná Iryna zmizla na ceste za kamarátmi
telegram.me/andriyshTime/

Bez stopy zmizla

Mestská rada Mariupolu ohlásili, že Hubarievova zmizla 30. júna v dedine Manhush po tom, ako išla za priateľmi, píše Ukrajinská pravda. Dievča našli mŕtve v dedine Respublika, ktorá je vzdialená takmer 30 kilometrov od Manhushu.

"Podľa jednej z línií vyšetrovania bolo dievča zrazené ruským vojakom, ktorý šoféroval auto. Telo obete mal naložiť do auta a odviesť do poľa, kde bolo neskôr nájdené. Okupanti sa oficiálne nevyjadrili," povedal predstaviteľ mestskej rady Petro Andruščenko.

Verzie sa líšia

Ruský Telegramovy kanál Astra napísal, že v obežníku, ktoré vydali lokálne média, sa píše, že "vojenskí príslušníci sú podozriví z jej zmiznutia." Hľadá sa aj vojenské nákladné auto.

Andruščenko je však skeptický voči verzii o dopravnej nehode. "Verzia so zrazením a odnesením tela je absurdná. Všetky ostatné verzie sú bližšie realite," tvrdí predstaviteľ.

Astra sa dostala do kontaktu s matkou mŕtveho dievčaťa. Tá potvrdila, že Iryna je naozaj mŕtva, no odmietla poskytnúť detaily. Lokálne záchranné zložky tiež odmietli situáciu komentovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok