Raketový útok zasiahol obytný dom v Ľvove. Vyžiadal si najmenej štyri obete

ta3 TASR
6.7.2023 07:42

Najmenej štyri osoby prišli o život v západoukrajinskom meste Ľvov po tom, ako raketová strela zasiahla obytný dom. Oznámil to vo štvrtok starosta mesta Andrij Sadovyj. Informujú agentúry AFP a Reuters.

Ruská skaza

Gubernátor západoukrajinskej Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj vo videu zverejnenom v aplikácii Telegram uviedol, že strela priamo zasiahla obytnú budovu v Ľvove. Po zásahu vypukol požiar, ktorý sa však podarilo uhasiť.

Záchranári podľa Kozyckého na mieste nešťastia prehľadávajú a odstraňujú trosky. "Samozrejme, že tam budú mŕtvi a zranení," povedal. "Robíme všetko, čo je v našich silách...na záchranu ľudí," dodal.

Sadovyj dodal, že ďalších osem osôb utrpelo zranenia a približne 60 bytov bolo poškodených. "Okná boli vybité, poškodené bolo množstvo áut a pod troskami môžu byť ďalší ľudia," uviedol.

Rusko pravidelne na Ukrajine útočí strelami, delostrelectvom a dronmi a tieto útoky opakovane spôsobili prerušenie dodávok elektriny či vody. Ľvovská oblasť na západe Ukrajiny, ktorá sa nachádza stovky kilometrov od frontovej línie, je však v prevažnej miere pokojná, píše AFP.

Ľvov bol 20. júna zasiahnutý ruským útokom bezpilotnými lietadlami, ktorý cielil na Kyjev a ďalšie mestá, pripomína táto agentúra.

Reakcia Slovenska

Ľvov leží približne 200 kilometrov od hraníc Slovenska. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR vníma túto udalosť ako následok ruskej vojny proti Ukrajine. Rezort preto Slovákom odporúča, aby na Ukrajinu necestovali. Ministerstvo vnútra SR situáciu na Ukrajine naďalej monitoruje. Prezídium Policajného zboru je v kontakte s ukrajinskými zložkami. Situáciu považuje momentálne za pokojnu, ale tvrdí, že je pripravené na možnú migračnú vlnu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok