Vyšlo to! Dalibor Dvorský je v TOP10 Draftu NHL 2023. Kúsok za ním i Honzek

ta3
29.6.2023 02:29

Prognózy odborníkov sa stali skutočnosťou. Dalibor Dvorský bol v tohtoročnom drafte NHL vybratý medzi desiatimi najlepšími mladíkmi. Z desiateho miesta po ňom siahli St. Louis Blues. O pár minút pri výbere mladíkov zaznelo i meno Samuel Honzek.

Jednotkou Draftu NHL 2023 sa stal, ako všetci očakávali, famózny generačný talent Connor Bedard. Chicago Blackhawks siahlo po tomto hráčovi, ktorý ako jediný za posledných 25 rokov nazbieral vo WHL viac než 140 kanadských bodov. Jeho strela je podľa odborníkov už teraz hodná NHL.

Z druhého miesta si Anaheim Ducks vybral Švéda Lea Carlssona. Stal sa tak najvyššie draftovaným Európanom v tohtoročnom drafte.

Columbus Blue Jackets z tretieho miesta siahol po Adamovi Fantillim. V univerzitnej súťaži NCAA dominoval, nazbieral 65 kanadských bodov. Na MS získal so svojou Kanadou zlatou.

Štvrtý výber patril San Jose Sharks. Tento klub sa rozhodol pre Williama Smitha.

Montreal Canadiens si z piateho miesta vybral Davida Reinbachera. Stal sa tak prvým obrancom, po ktorom kluby siahli v tohtoročnom drafte.

Zo šiesteho miesta sa Arizona Coyotes rozhodla pre 194 cm vysokého ruského obrancu Dmitriya Simasheva.

V rámci siedmeho výberu si Philadelphia Flyers uchmatla Matveia Michkova.

Washington Capitals si z ôsmeho miesta vybral Ryana Leonarda.

Deviaty výber patril Detroitu Red Wings. Klub sa rozhodol pre Natea Danielsona.

Desiate miesto už patrilo Slovákovi! St. Louis Blues siahli po Daliborovi Dvorskom!

Následne, keď zo šestnásteho miesta vyberal klub Calgary Flames, bola opäť na Slovensku dôvod na radosť. Siahli totiž po Samuelovi Honzekovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok