Vzbura ukázala, že Rusko je Potemkinova dedina, myslí si Krúpa. Putinova aura je naštrbená, dodal Valášek

26.6.2023 20:53

Putinov kuchár takmer rozpútal v Rusku občiansku vojnu. Jevgenij Prigožin bol už dlho v konflikte s velením ruskej armády, cez víkend sa však postavil proti samotnému Putinovi. Na domácej scéne rezonovali obvinenia voči Borisovi Kollárovi. V relácii Téma dňa diskutovali poslanci NR SR Peter Kmec (Hlas-SD), Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) a Juraj Krúpa (SASKA).

tema_dna_110.jpg
TA3

Vzbura v Rusku

„Ukázalo sa, že Rusko je Potemkinova dedina,“ povedal Krúpa. Dodal, že je to pomalý začiatok konca. Prigožinovým posolstvom bolo podľa neho to, že „vojna na Ukrajine neprebieha tak, ako treba a že je to chyba“. Pustenie šéfa vagnerovcov je podľa neho ďalším dôkazom, že Putin nemá všetko vo vlastných rukách.

Putinove postavenie v Rusku už podľa Valáška nebude to isté. „Putinova aura človeka, ktorý si spravil poriadok, je po tomto všetkom fatálne naštrbená,“ vyhlásil poslanec za stranu Progresívne Slovensko.

„Vyzeralo to ako akčný hollywoodsky film,“ povedal o vzbure Kmec. Pripomenul, že aktívnu úlohu v dohode o odchode Prigožina do Bieloruska zohrával guvernér Tulskej oblasti Alexej Djumin, o ktorom sa hovorí, že by mal vystriedať Šojgua. „Ukázalo sa, že skôr či neskôr dôjde k určitým snáham o palácový prevrat,“ dodal Kmec.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok