FOTO/VIDEO: Radosť, zmätenie aj obavy. Obyvatelia Moskvy reagujú na vzburu vagnerovcov

ta3/Sky News, Alžbeta Múcsková
26.6.2023 17:09

Cez moskovské cesty vykopali počas víkendu priekopy, ktoré mali zastaviť konvoj vagnerovcov. V uliciach vypukol chaos a ruskí obyvatelia zažili strašidelných 24 hodín. Ak by sa však postavil niekto do centra metropoly teraz, ani by nevedel, že tam cez víkend vypukla kríza. Fyzické stopy sa podarilo veľmi rýchlo vymazať, avšak spomienky v pamätiach Moskovčanov ostali, píše Sky News.

FOTO/VIDEO: Radosť, zmätenie aj obavy. Obyvatelia Moskvy reagujú na vzburu vagnerovcov
TASR/AP

Reportérka anglického spravodajského portálu Sky News sa v nedeľu vybrala do ulíc Moskvy zmapovať situáciu po vpáde vagnerovcov.

V hlavnom meste však paradoxne vládol pokoj a obyvatelia si užívali teplý letný deň. Jedinými dôkazmi netradičnej situácie bolo uzavreté Červené námestie a zvýšený počet policajtov v civile.

Turisti a obyvatelia mesta danej situácii poriadne nerozumejú. Bez prístupu k ruskému telegramu a k nezmanipulovaným informáciám sa nie je čomu čudovať.

Zmätok a strach

"Bola som šokovaná a nevedela som, čo mám robiť. Premýšľala som, že by som sa mala presťahovať možno do Petrohradu alebo niekam inde," povedala portálu Irina.

Býva v meste Vidnoye, ktoré je južne od Moskvy. Okolo svojho domu videla mnoho vojenských vozidiel. "Situácia bola zlá. Vyzeralo to tak, že ľudia vo vláde nevedeli, čo majú robiť," dodala.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok