Pravidlá, ako prať plavky: Vďaka týmto radám vám vydržia viac než len jednu sezónu

TA3/zm
5.7.2023 10:00

V plavkách chodíme do vody, sú prakticky neustále mokré, a tak sa ich praniu nevenuje toľko pozornosti. Veď sa máčali. No týmto spôsobom vám asi dlho nevydržia.

Pravidlá, ako prať plavky: Vďaka týmto radám vám vydržia viac než len jednu sezónu
Freepik

Ak chcete, aby vám plavky vydržali nielen tento rok, osvojte si pár pravidiel, ako sa o ne starať. Nezaberú vám viac ako pár minút.

Pred aj po plávaní

Správna starostlivosť o plavky vie zásadne predĺžiť ich životnosť. Je pritom jedno, či sa kúpete v slanej alebo chlórovanej vode, preprať by ste ich mali pred aj po plávaní. Pred plávaním stačí, ak použijete sprchu pri bazéne alebo na pláži. Po kúpaní praním zaistíte, že sa z vlákien vymyjú chemikálie, soľ či piesok.

Ručne v studenej vode

Hoci sú plavky z elastického materiálu, ktorý sa javí, že vydrží veľa, doprajte im ručné pranie. Bubon práčky vlákna neobľubujú, mohli by vám oveľa skôr popraskať napríklad gumičky a plavky by stratili tvar.

Čo sa vody týka, využite vlažnú až studenú, na teplú zabudnite. Opäť by ste materiál skôr unavili a opotrebovali. Použije len jemné mydlá alebo pracie prostriedky, ktoré sú k tkanine šetrné.

Nežmýkať

Samozrejme, každý opratý kúsok odevu máme tendenciu žmýkať. Môžete to urobiť aj s plavkami, ale veľmi šetrne. Nenamáhajte vlákna, nesnažte sa z plaviek dostať aj poslednú kvapku. Tým si koledujete len o to, že stratia tvar a pružnosť.

Témy: plavky
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok