Sulík vysvetľoval párty s Geissenovcami v Dubaji: Expo bolo úspešné, zaslúžili sme si to

ta3/hm, pm/TASR
16.5.2023 10:52

Slovenskú expozíciu si prišlo v Dubaji pozrieť 500-tisíc ľudí. V plnom rozsahu splnila plány aj očakávania, ktoré sme mali, a bola úspešná, vyhlásil exminister. Rozpočet bol podľa Sulíka približne do 8 miliónov eur. Až 180 dní "makačky" si zaslúžili osláviť, avizoval to na tlačovej besede.

Ako Sulík povedal, v čase jeho nástupu na ministerstvo v roku 2020, nebolo na rezorte nič na Expo v Dubaji pripravené - nebola zazmluvnená ani agentúra, ani vystavovatelia. "V priebehu šiestich mesiacov sa nedá pripraviť výstava z úplnej nuly," povedal. 

Termín Expa sa pre pandémiu posunul a získali na prípravu viac ako rok. "Stihli sme otvoriť Expo iba s dvojdňovým meškaním," povedal Sulík. "Prišli nás navštíviť všetci hodnostári, ktorí sa tam nachádzali," pokračoval s tým, že výstava plní dôležité úlohu pre slovenské hospodárstvo.

Počas Expa sa podľa Sulíka udialo 550 obchodných rokovaní a 11 podnikateľských misíí. Prezentovalo sa tam 175 slovenských firiem.

"Jedna vec, s ktorou sme si nevedeli poradiť, bol dovoz alkoholu," uviedol exminister, podľa ktorého SR aj preto čelila posmeškom, že podávala české pivo. Priviezť alkohol do Dubaja, bolo podľa neho nad všetky sily.

Realizačný tím, ktorý tvrdo pracoval na Expe, podľa jeho slov v posledný večer 31. marca o 22.00 h oslavoval úspešnú výstavu a po 180. dňoch tvrdej "makačky" sa zabavil. "Oslávili sme úspešnú reprezentáciu Slovenska," povedal Sulík. Účasť rodiny Geissenovcov na tejto oslave odôvodnil Sulík tým, že práve išla okolo.

Nedostatok plynu

Sulík tiež upozornil, že zásoby plynu na Slovensku nie sú také dostatočné, ako sa to oznámilo pred dvomi týždňami od bývalého ministra Karla Hirmana. 

Podľa analýzy chýba až 30 % plynu v zásobníkoch, ktoré mali byť k dispozícii na najbližšiu vykurovaciu sezónu. Nie všetok plyn je aj slovenský, nejaký patrí zahraničným firmám.

Celú tlačovú besedu, na ktorej Sulík vysvetľoval oslavu po Expo v Dubaji s rodinou Geissenovcov, si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok