ROZHOVOR: Nie sme povaľači vlád. Bez Matoviča by Heger vládol naďalej, hovorí Kuna zo SASKY

ta3/Alžbeta Múcsková
5.5.2023 00:00

SASKA predstavila svoju predvolebnú kampaň. Ukázala nové fotky, billboardy aj neoficiálnu zmenu názvu. Na kandidátnu listinu pridáva aj mená z radov Mladých SASKÁROV, pribudol na nej aj ich predseda Ladislav Kuna. V rozhovore sme sa ho pýtali na rebranding, kampaň, vládu Eduarda Hegera aj budúcnosť v strane.

ROZHOVOR: Nie sme povaľači vlád. Bez Matoviča by Heger vládol naďalej, hovorí Kuna zo SASKY
Facebook/Mladí SaSkári

Ak by ste sa dostali do parlamentného kresla, budete naďalej pôsobiť ako predseda Mladých SASKÁROV alebo túto rolu prevezme niekto z vašich kolegov?

Bez ohľadu na to, kde budem sedieť, budem sa stále snažiť venovať témam, ktoré sú pre mladých ľudí dôležité. Ak si zachovám dôveru členov a členiek Mladých SASKÁROV a vedenia SASKY, tak budem rád viesť našu mládežnícku organizáciu aj naďalej.

Akými témami sa zaoberáte a ktoré sféry budete mať v SASKE na starosti?

Zaoberám sa najmä riešeniami pre mladých. Či už sa bavíme o dostupnom bývaní, zlepšovaní kvality vzdelania, ochrane duševného zdravia či zákonoch s pozitívnym vplyvom na životné prostredie. Týmto témam sa plánujem venovať aj naďalej a uvidí sa, či sa časom k nim niečo nabalí.

Rebranding strany

SASKA zmenila logo, poslanci majú nové fotografie a billboardy. Prečo sa strana rozhodla pre takýto masívny rebranding? Akého voliča má tento vizuál osloviť?

Po 14 rokoch existencie strany prišiel správny čas na zmenu hry. To sa týka aj našich vizuálov. Veríme, že osloví všetkých voličov, ktorých už omrzelo každé štyri roky hľadať nového spasiteľa, ktorý ľuďom nasľubuje modré z neba. SASKA má skúsenosti, odborníkov, riešenia a to najdôležitejšie – nemáme žiadne korupčné kauzy. Napriek tomu, že ani my nie sme dokonalí a robíme chyby, som presvedčený, že na našej politickej scéne sa nenachádza lepšia ponuka.

Viaceré billboardy SASKY boli poškodené – niektorým predstaviteľom dokreslili vandali hitlerovské fúzy. Prečo stranu SASKA podľa vás niekto spája s nacistickým vodcom?

Čmáranie po billboardoch nie je nič nezvyčajné, deje sa to pred každými voľbami a každej strane. Nevidím v tom žiadnu správu. Niektorí ľudia jednoducho nevedia, čo od dobroty. Ak išlo o snahu kopnúť si do SASKY, tak by sa dotyční mali snažiť viac. Sme zvyknutí na horšie.

Fotografie, ktoré vyšli zo spomínaného rebrandingu, si už všimli satirické stránky. Napríklad Zomri. Nápadne totiž pripomínajú fotografie neúspešného kandidáta českých prezidentských volieb Andreja Babiša. Stojí za nimi ten istý marketér – Marek Prchal. Znamená to, že SASKA má dobré vzťahy práve s Babišovou stranou ANO?

SASKA, pokiaľ viem, nemá žiadne vzťahy so stranou ANO. Sme hodnotovo úplne rozdielni. Spolupráca s Marekom Prchalom je na čisto profesionálnej úrovni. Má dlhoročné skúsenosti s politickými kampaňami a nechávame si od neho radiť v komunikácii. Veríme, že aj vďaka jeho pomoci dostaneme silný mandát na presadzovanie nášho programu, ktorý je dlhodobo najlepší.

Základné témy, s ktorými ide SASKA do volieb, sú ekonomická situácia krajiny a slovenské zdravotníctvo. Na aké ďalšie témy sa chcete zamerať?

Určite sa sústredíme aj na ostatné dôležité oblasti, ako napríklad na školstvo, spravodlivosť, či energetiku. Toto sú dlhodobo najproblematickejšie témy v našej krajine. Politické strany sa vždy bijú len o silové rezorty a o rezorty, v ktorých majú pohodlný prístup k eurofondom. My sme v tomto iní. Pýtame si poverenie viesť tie najproblematickejšie rezorty, ktoré sú momentálne v katastrofálnom stave. Ako jediní sme na ich riadenie pripravení.

Mladí SASKÁRI Archív/Ladislav Kuna
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok