Slovnaft môže byť druhým Slovalcom, varuje Senkovič. Odmieta tvrdenie, že ochudobňuje Slovákov

ta3/Soňa Búranová, PB
5.4.2023 21:44

Politici donútili Slovnaft k solidarite, ktorá môže podľa jeho predstaviteľov znamenať koniec spracovania palív na Slovensku. Problémy má aj so zamestnancami, ktorí nie sú spokojní s navrhovaným zvýšením platov. Čo očakáva od prezidentky? Ako sa mieni dohodnúť so zamestnancami? Viac povedal v Téme dňa výkonný riaditeľ spoločnosti Marek Senkovič.

senkovic.jpg
TA3

Politická šikana?

Hovorí o tom, že zamestnancom ponúkli zvýšenie platov o 10 percent, čo považuje za dostatočné. "Zamestnanec celkovo v Slovnafte dostal za posledných 10 rokov viac peňazí, než mu rast inflácie ukrajil," hovorí s tým, že nevie, ktoré iné firmy takto pomohli svojim zamestnancom. V spoločnosti je mesačný priemerný príjem 2900 eur. 

"V Slovnafte sa dobre pracuje a dobre sa platí. Stále je vnímaný ako jeden z najlepších zamestnávateľov. To aj o niečom hovorí. Chápem, že aj odborní predáci robia svoju domácu úlohu, a chcú mať na tomto zisku väčší podiel. Nepochybujem však, že prídeme k nejakému záveru," konštatoval.

Hovorí, že aj sami odborári si uvedomili, že "politická šikana" ohrozuje aj ich pracovné miesta. Preto napísali prezidentke Zuzane Čaputovej list. Senkovič tiež tvrdí, že Slovnaft nie je garážová firma, ktorá zarobí. "Viacej investuje, ako doma zarába a robí to kontinuálne. Je to zhruba 120 miliónov každý rok, a v tomto máme v pláne pokračovať aj do budúcnosti," dodal s tým. Myslí si, že prezidentka to môže zvážiť a prinútiť parlament, aby sa tomu venoval.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť nižšie.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok