Bank Austria bude v Rakúsku zdražovať úvery a prepúšťať

SITA
11.2.2013 09:05

UniCredit Bank Austria bude v Rakúsku zdražovať úvery a rušiť pracovné miesta. Uviedol to generálny riaditeľ banky Willibald Cernko, ktorého citoval v pondelok denník WirtschaftsBlatt.

Bank Austria bude v Rakúsku zdražovať úvery a prepúšťať

Niektoré uvoľnené pozície v Rakúsku spoločnosť nebude obsadzovať novými zamestnancami a v budúcom roku začne so zatváraním bližšie nešpecifikovaného počtu pobočiek. Banka počíta aj s celkovým zdražovaním úverov. Úroky z úverov vzrastú o 20 až 60 bázických bodov, povedal Cernko a dodal, že úverové marže v Rakúsku patria medzi najnižšie v eurozóne. Po zlučovaní aktivít v Českej republike a na Slovensku, ako aj v pobaltských krajinách, banka podobné kroky v strednej a východnej Európe neplánuje, dodal šéf rakúskej dcéry talianskej skupiny UniCredit.

Členom skupiny UniCredit je aj UniCredit Bank Slovakia, ktorej majoritným akcionárom je UniCredit Bank Austria s 99-percentným podielom. Ministerstvo pôdohospodárstva SR má v UniCredit Bank podiel 0,4 % a 0,6 % akcií vlastnia drobní akcionári. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia. Akcionári oboch slovenských bánk vo februári 2007 definitívne odsúhlasili na mimoriadnych valných zhromaždeniach ich zlúčenie a 1. apríla toho istého roku vznikla nová banka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok