Zelenskyj odvolal troch šéfov oblastných správ. Jedným z nich je Hajdaj, výrazná postava boja proti Rusom

ta3 čtk
15.3.2023 06:53

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfov troch regionálnych správ, vrátane frontovej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Oficiálny dôvod personálnych zmien, ktoré v utorok oznámil predstaviteľ vlády v parlamente Taras Melničuk, úrady neoznámili.

Odvolaný Serhij Hajdaj, šéf z veľkej časti okupovanej Luhanskej oblasti, je výraznou postavou ukrajinského boja proti ruskej invázii. V médiách a na sociálnych sieťach často komentoval situáciu na bojisku vo svojom regióne. Podľa zdrojov denníka Ukrajinska pravda sa s ním počíta na poste veľvyslanca v Kazachstane.

O bývalom podnikateľovi a najvyššom predstaviteľovi západoukrajinskej Chmelnyckej oblasti Serhiji Hamalém sa v posledných dňoch šírili na sociálnych sieťach doposiaľ nepotvrdené informácie, že ho zastavila policajná hliadka, keď riadil opitý, uviedla Ukrajinská pravda.

Z pozície šéfa Odeskej oblastnej správy bol odvolaný armádny plukovník Maksym Marčenko. Server RBK-Ukrajina v tejto súvislosti pripomenul, že v uplynulých týždňoch boli pre podozrenie z korupcie zadržaní dvaja jeho námestníci.

V januári Zelenskyj v rámci rozsiahlych personálnych zmien v štátnych inštitúciách odvolal päť šéfov regionálnych správ - konkrétne Kyjevskej, Dnepropetrovskej, Záporožskej, Sumskej a Chersonskej oblasti. Urobil tak po tom, čo krajinou otriasli najzávažnejšie korupčné škandály od začiatku ruskej plnohodnotnej invázie vo februári minulého roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok