Staré zubné kefky nevyhadzujte: Takto vám môžu ešte v domácnosti poslúžiť

TA3/zm
6.3.2023 16:00

Zubné kefky perfektne čistia nielen zuby, ale aj mnoho inej špiny v domácnosti. Keď sa rozhodnete vymeniť ju za novú, starú rozhodne nevyhadzujte.

Staré zubné kefky nevyhadzujte: Takto vám môžu ešte v domácnosti poslúžiť
Pixabay

Malé kefky používali pri upratovaní už naše babičky. Nemusíte ich však kupovať, vo väčšine prípadov poslúži stará zubná kefka, ktorá by inak skončila v koši. Pozrite sa, čo všetko ňou dokážete vyčistiť.

Obkladačky

Raz za čas sa pustíme do takého dôkladného upratovania, že príde rad aj na špáry medzi obkladačkami. Tie po čase menia svoju pôvodnú farbu, najmä pokiaľ bola bledá. Žiaden problém pre starú zubnú kefku. Najlepšie vám to pôjde, ak pri tom použijete octový roztok.

Batérie

Sú miesta v kúpeľni či v kuchyni, ktoré pomocou špongie alebo handry nikdy nevyčistíte tak detailne, ako keď si na pomoc zoberiete kefku. Najmä okolie batérie, kde sú rôzne záhyby, si po čase vytvára vodný kameň a povlak, na ktorý treba presne cielený tlak. A ten dokážete vyvinúť práve starou kefkou.

Kuchynské pomôcky

Niektoré kovové pomôcky, ktoré používame v kuchyni, treba vydrhnúť viac než len saponátom a špongiou. Predstavte si taký lis na cesnak alebo to najjemnejšie strúhadlo na syr či zeleninu. A teraz si predstavte starú zubnú kefku, ako s ňou všetka nečistota ide dole raz -dva.

Kefa na vlasy

Kefkou na kefu? Presne tak. Keď budete najbližšie čistiť kefy na vlasy, zostatky vlasov, kože a stylingových prípravkov poľahky dostanete zo zúbkov preč, keď si zoberiete zubnú kefku. A ešte jednoduchšie vám to pôjde, ak bude kefa na vlasy vopred namočená aspoň polhodinu vo vode so šampónom.

Šperky

Zlaté alebo strieborné šperky, ktoré dlhšie nenosíte, treba vydrhnúť. Známy je trik so zubnou pastou, ktorá rozpúšťa zájdenú čiernotu na drahých kovoch. A čo iné pasuje k paste, ak nie práve zubná kefka. S tuto dvojicou budú po chvíli šperky ako nové.

Klávesnica

Denne sa jej dotýkame, nie vždy máme čisté ruky, ale keby aj, na klávesnici ostávajú napríklad stopy potu. Skrátka, aj tá potrebuje pravidelnú údržbu, pri ktorej môže byť opäť nápomocná zubná kefka. Keď je počítač vypnutý, prebehnite klávesnicu čo najjemnejšou kefkou, aby ste tlačidlá nepoškrabali. Výhoda kefky je, že sa dostane aj do malých priestorov, kde môžu byť zapadnuté omrvinky.     

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok