Úrady práce zaplatia občanom vzdelávacie kurzy podľa ich výberu

ta3 TASR
14.2.2023 10:26

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny zaplatia v plnej výške 25 000 ľuďom kurzy podľa ich výberu. Úrady práce v rámci projektu Nestrať prácu - vzdelávaj sa schválili vzdelávanie pre občanov za celkovo viac ako osem miliónov eur. Týka sa to zamestnancov, živnostníkov a rodičov na materskej či rodičovskej dovolenke. Informoval o tom dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) na tlačovej konferencii.

M. Krajniak: SaS nás chce predložením zákona o dôchodkoch zatiahnuť do sporu
TASR/Jakub Kotian

Vďaka tomuto projektu si tak môžu bezplatne prehlbovať svoje vzdelanie, zlepšiť svoje uplatnenie na pracovnom trhu či kariérne rásť. Úrady práce už schválili bezmála 7 000 záujemcom zaplatenie dodatočného vzdelania v bežných, ale aj menej rozšírených oblastiach.

"Úrady práce tu nie sú v oblasti zamestnanosti iba pre ľudí bez práce, ale aj pre pracujúcich. Sú pripravené pomôcť im vďaka tomuto projektu udržať si prácu a kariérne rásť. Vo vzdelávaní vidíme najlepšiu prevenciu proti nezamestnanosti. Preto sme sa ho rozhodli výraznejšie finančne podporiť,“ vyhlásil Krajniak.

Medzi najžiadanejšie patria špecializované PC kurzy, zváračské kurzy či kurzy súvisiace s profesiou vodiča motorových vozidiel (najmä vodičské oprávnenie skupiny C a D).

"Dovolím si tvrdiť, že si vďaka tomuto projektu môžu občania začať plniť svoje kariérne sny, ktoré by za iných okolností vzhľadom na bežné výdavky zostali v úzadí. Záujemca o zamestnanie skutočne neplatí nič, úrady práce zaplatia občanom kurz po jeho úspešnom absolvovaní v plnej výške,“ dodáva generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok