Benzín Natural 95 opäť zdražel, cena nafty mierne klesla

ta3 ČTK
10.2.2023 09:59

Benzín Natural 95 na čerpacích staniciach na Slovensku minulý týždeň opäť zdražel, a to už tretí týždeň za sebou. Jeho cena bola najvyššia od minulého novembra. Nafta naopak nepatrne zlacnela a dostala sa na nové minimum od minulého marca. Údaje o vývoji cien pohonných hmôt v piatok zverejnil Štatistický úrad SR.

Priemerná cena najžiadanejšieho benzínu Natural 95 sa v priebehu minulého týždňa na Slovensku zvýšila o 1,27 percenta na 1,598 eura. Za posledné tri týždne Natural zdražel celkom o 7,3 percenta, respektíve takmer o 11 centov za liter. V medziročnom porovnaní bola cena tohto benzínu vyššia o 5,3 percenta.

Nafta na slovenských čerpacích staniciach zlacnela minulý týždeň o 0,3 percenta na priemerných 1,601 eura. Jej cena klesla štvrtý týždeň v rade, napriek tomu bola nafta o 12,5 percenta drahšia ako pred rokom.

Hlavné druhy palív na Slovensku zdražovali hlavne po ruskej vojenskej invázii na Ukrajinu, ktorá sa začala vlani vo februári. Maxima ceny pohonných hmôt na slovenských čerpacích staniciach potom dosiahli na prelome júna a júla, kedy liter Naturalu 95 aj liter nafty stáli v priemere zhodne 1,946 eura.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok